Taksim'de 1 mayıs önlemleri artırıldı
ensonhaber.com

istiklal caddesi

1 Mayıs önlemleri kapsamında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, başta eğlence mekanları olmak üzere Beyoğlu esnafına 30 Nisan akşamı saat 24.00'ten sonra iş yerlerini kapatması yönünde tebligatta bulundu.

Emniyet yetkilileri, Taksim'de yaşanması muhtemel olaylar öncesi tedbir olarak 30 Nisan gecesi saat 24.00'ten sonra başta eğlence mekanları olmak üzere dükkanların kapatılmasını istedi.

TAKSİM MEYDANINA BARİYERLER YERLEŞTİRİLDİ

Yarın kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Taksim çevresinde alınan önlemler kapsamında bölge demir bariyerler ile çevrilmeye başlandı. Sendikalar tarafından Bakırköy’de kutlanması için anlaşılan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda varılan mutabakata uymayarak Taksim Meydanı’na çıkmak isteyecek gruplara karşı önlem alan polis ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren Gezi Parkı çevresi ile Mete Caddesi ve Taksim Meydanı’nın belirli noktalarını bariyerlerle çevirdi. Bazı noktaları boş bırakan emniyet alan tamamen kapatılana kadar vatandaşların mağdur olmaması için geçiş noktaları bıraktı. İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında 15 bin polis, 3 polis helikopteri ve 120 TOMA’nın ise görev yapacağı öğrenildi.