Taliban güçleri: ABD birliklerine ait köpek bulduk

Taliban güçleri: ABD birliklerine ait köpek bulduk

Taliban güçleri tarafından yayınlanan videoda üzerinde yelek bulunan kahverengi bir köpek ile Taliban askerleri tarafından tutulan silahlar dikkat çekiyor. Videoda köpeği “Colonel” (Albay) olarak adlandıran Taliban güçleri köpeğin ABD birliklerine ait olduğunu iddia etti. Görüntülerde ayrıca köpek ile birlikte bir GPS cihazı, bir tabanca, bir meşale ve üç tüfeğin bulunduğu kaydedildi.

KÖPEK VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid olay sonrası yaptığı açıklamada birliklerinin gösterdikleri güçlü direniş ile düşmanlarına saldırdıklarını kaydederek, “Güçlerimiz ABD'lilere ait olduğunu öğrendiğimiz “Colonel” adlı köpek ile birlikte bazı silahlar ele geçirdiler” şeklinde konuştu. Sözcü açıklamasında ayrıca Colonel'in iyi durumda olduğunu ve köpeğin geleceği hakkındaki kararı daha sonra vereceklerini açıkladı.

ABD İDDİAYI KABUL ETMEDİ

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada köpeğin ABD birliklerine ait olmadığını belirtti. Yetkililer köpeğin bölgede bulunan İngiliz güçlerine ait olduğunu ifade etti. İngiltere Savunma Bakanlığı ise konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.