TANAP temel atma töreni
ensonhaber.com

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın temeli Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla bugün atıldı.

İLK GAZ AKIŞI 2018'DE

Türkiye-Gürcistan sınırı olan Türkgözü'nden girecek gaz, Kars'ın Selim ilçesinden başlayacak boru hattı ile Edirne'nin İpsala ilçesinden Yunanistan'a geçecek. TANAP’ta ilk gaz akışı ise 2018 yılında sağlanacak.

TANAP temel atma töreni

12 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Türkiye'nin son 10 yılda 45 milyar metreküp seviyesi ile 10 yıl önceye göre 3 kat artış yaptığına işaret edilirken, 12 milyar dolarlık yatırımla gerçekleşecek olan TANAP'ın kritik önemde olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Kars'ta Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temel atma töreninde konuştu.

TANAP temel atma töreni İZLE

TANAP temel atma töreni

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

TANAP'A ALTERNATİF BİR PROJE YOKTUR

"Dünyanın daha adil bir yer olması için sorumluluklarımız var. Amacımız 500 milyar dolar ihracatla dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmaktır.

TANAP'a alternatif bir proje yoktur. Temelini attığımız TANAP 10 milyar dolar maliyetiyle bu misyonu sonuna kadar hak eden bir projedir.

1850 km'lik hattın hizmete girmesini temenni ediyoruz. Güney gazı koridorunu hayata geçirdiğimizde Avrupa ile Hazar bölgesi arasında güçlü bir bağ oluşturacağız.

Trans Anadolu Doğalgaz Botu Hattı (TANAP) ile ilgili planımız 31 milyar metreküpe çıkacak seviyesi ile 2018'de hayata geçmesidir. 1850 km'lik hattın hizmete girmesini temenni ediyoruz."

TANAP temel atma töreni

TANAP'ta ilk boru toprağa iniyor

TANAP temel atma töreni