TANAP'ta çalışmalar devam ediyor

4

Azerbaycan doğal gazını Avrupa’ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru’nun Türkiye kısmını oluşturan ve 17 Mart 2015’te Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının, Kars’ın Selim ilçesinde düzenlenen törenle temelini attığı Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nde çalışmalar, takvime uygun şekilde devam ediyor.

SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

1850 kilometrelik bir hat boyunca, Türkiye’yi boydan boya geçecek projenin Gürcistan sınırından başlayarak Eskişehir’e kadar uzanan 56 inç çapındaki bölümü için üretilen ve ilk partileri daha önce güzergah boyunca tesis edilen şantiyelerdeki boru stoklama alanlarına ulaşmış olan boruların sevkiyatına devam ediliyor.

YÜZDE SEKSENİ TÜRK ÜRETİCİLERDEN TEDARİK EDİLİYOR

Demiryolu ve karayolu kullanılarak yürütülen çalışmalar, inşaat aşamaları göz önünde bulundurularak büyük bir hız ve titizlikle sürdürülüyor. %80’i Türk üreticilerinden tedarik edilen 1850 km’nin üzerindeki 56 inç ve 48 inç çapındaki toplam 1850 km uzunluğundaki boruların tedarik sözleşmeleri aralarında 6 adet Türk üreticisinin de yer aldığı, 4 firma/konsorsiyumla 2014 yılının Ekim ayında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle Ankara’da imzalanmıştı.