Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na sandık yanıtı
İHA

taner yıldız

AK Parti İstişare Toplantısı için Aksaray’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir otelde partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan Taner Yıldız, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun" sözlerini yeniden eleştirdi. Bakan Yıldız, şunları söyledi:

"SANDIK ÜZERİNE OTURMAK SUÇTUR"

"Kimseyi sandıkların üzerine oturtmayın arkadaşlar. Elektrikle alakalı Allah’ın izni ile bir sıkıntı olmaz. Sandık üzerine oturmak suçtur. Bakın, Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki ‘Eğer elektrik kesilirse sandığın üstüne oturun.’ 70 kilodan fazla oturursanız sandık kırılır arkadaşlar. Plastik olduğu için, şeffaf olduğu için kırılıyor. Eskiden tahta sandıklar olarak hafızasında kalanlar yanılıyorlar. Sayım ve döküm işleminde sandığın yerini bile değiştiremezsiniz. Bırakın üzerine oturmayı, sandığı alıp 5 metre öbür tarafa koyamazsın.

Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu’nun sandıklara oturun çağrısına cevap İZLE

"2 İLE 5 AY ARASINDA CEZASI VARDIR"

Bulunduğu yerde sayılacak o. Bununla alakalı kanun var. İlgili maddesi var. Yüksek Seçim Kurulu'nun emanetidir. Zimmetlidir. 174 bin sandık yaklaşık, Yüksek Seçim Kurulu tarafından sandık başkanlarına zimmetlidir arkadaşlar. 2 ile 5 ay arasında cezası vardır. O yüzden, kafasına geldiği gibi kullanılan cümlelerin hiçbir şekilde karşılığı yoktur. Bizler kanunlara aykırı davranmayacağız ve seçim işlemindeki bütün düzenimizi yine kanunlara göre alacağız."

Kılıçdaroğlu: Elektrikler kesilirse hemen sandığa oturun

Kılıçdaroğlu: Elektrikler kesilirse hemen sandığa oturun

Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na sandık yanıtı


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)