Tanju Bilgiç kimdir

tanju bilgiç

Tanju Bilgiç, 1971 yılında Gümüşhane’de dünyaya geldi. 1993'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 2001 yılında İtalya'nın Padova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yaparak öğrenimini tamamladı.

Bilgiç, 2012 yılında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktora tezini verdi. Dışişleri Bakanlığındaki kariyeri, 1995 yılında Amerika-Pasifik ve Uzakdoğu Dairesi'nde aday meslek memuru olarak başladı.

Dışişleri Bakanlığındaki kariyerinde Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı ataşesi olarak devam etti. Daha sonra Saraybosna Büyükelçiliğinde üçüncü kâtip, Kopenhag Büyükelçiliğinde ikinci kâtip ve Avrupa Konseyi Dairesi'nde başkâtip oldu.

Bilgiç, 2005 yılında Avrupa Konseyi Nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği'ne müsteşar olarak atandı. 2008 yılında Kıbrıs Siyasi İşler Dairesi'nde şube müdürü, 2010 yılında da Kıbrıs Ekonomik İşler Dairesi'nde daire başkanı oldu.

2011-2014 yılları arasında Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosu olarak görev yapan Tanju Bilgiç, 14 Ocak 2014’te Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü oldu.