Tanzim satış noktaları artıyor
DHA

Komisyoncuların piyasaları manipüle etmesiyle, geçtiğimiz aylardan bu yana taze meyve ve sebze fiyatları çok yüksek oranda zamlanmıştı. Tarladan çok uygun fiyatlara çıkan meyve ve sevzeler, özellikle büyükşehirlere gelene kadar kat kat pahalı hale geliyordu.

TANZİM SATIŞ NOKTALARINA İLGİ YOĞUN

Vatandaşın alım gücünün düşmesiyle, hükümet duruma müdahale etti. Tanzim satış noktalarının kurulması ve vatandaşların buralara yoğun ilgisi, piyasada istediği gibi fiyat belirleyenleri zor duruma düşürdü.

Tanzim satış noktaları artıyor

FİYATLAR DÜŞTÜ

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tanzim satışlarıyla birlikte fiyatlarda ciddi gevşeme olduğunu söyledi. AA Ekonomi Masası'na konuşan Poyraz, "Bazı marketler patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladı." dedi.

Tanzim satış noktaları artıyor

7'NCİ İLDE KURULDU

İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Denizli ve Elazığ'ın ardından bugün Balıkesir'de de ilk tanzim satış noktası, merkez Karesi ilçesinde bulunan Toplu Taşıma Merkezi'nde açıldı.

Türkiye geneline yayılan tanzim satış noktaları ile tüm illerde fiyatların düşmesi bekleniyor.

BALIKESİR'İN TANZİM SATIŞ NOKTASI

Enflasyonla Topyekûn Mücadele programı kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, merkez Karesi ilçesindeki Toplu Taşıma Merkezi'nde tanzim satış noktası kurdu.

Tanzimde; kilo olarak patates 2, soğan 2, domates 3, marul 2, beyaz lahana 4, kırmızı lahana 3, karnabahar 3.5 TL'den satışa sunuldu.

Tanzim satış noktaları artıyor

FARKLI İLÇELERE DE YAYILACAK

Sabah saat 10.00- 19.00 arası açık kalacak tanzim satış noktasının açılış törenine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, halkın ucuz sebze ve meyveye ulaşmasını istediklerini söyledi.

Kafaoğlu, talep olması halinde ilçeler dahil farklı noktalarda tanzim noktası açmaya devam edeceklerini belirtti.

Tanzim satış noktaları artıyor



Tanzim satış noktaları artıyor

Tanzim satış noktaları artıyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)