Taraf yazarı Amberin Zaman: Para almadan çalışıyoruz

Taraf yazarı Amberin Zaman: Para almadan çalışıyoruz

Bir dönem Ergenekon ve Balyoz davalarının açılmasına neden olan belgeleri yayınlamasıyla ün yapan Taraf gazetesi kapanma aşamasına geldi.

Gazetenin yazarlarından Amberin Zaman, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'nde Ayşenur Arslan'a Taraf'la ilgili bomba itiraflarda bulundu.

"BİZİ İSTİSMAR EDİYORLAR, AYIP YANİ"

Zaman, bir yandan tek kuruş maaş almadığını, ileride de maaş ödenmeyeceğini bildiğini dile getirdi ve Taraf'ın patronlarına, "Bizi istismar ediyorlar. Ayıp yani ayıp..." diyerek yüklendi.

İşte Amberin Zaman'ın Ayşenur Arslan'ın programında anlattıkları:

BİR KURUŞ MAAŞ ALMADAN ÇALIŞIYORUM

Amberin Zaman: Evet! Bir kuruş almıyorum. Maaşımı sonra ödeyecekler şeklinde de değil. Bunu bu kadar deşifre etmek de ayıp belki gazeteme. Ama ben de tecrübeli bir gazeteciyim. Ürettiğimin bir değeri olduğunu düşünmek istiyorum. Ama buna zorlanıyoruz. Artı 1′de olup bitene bir bakın. Bir de, bizim konumumuzu istismar eden medya patronları var. Demokrasiyi bunlara teslim edemeyiz diyen medya patronları sonra bizi istismar ediyor. Ayıp yani.

PATRONLAR BU İŞE SOYUNMASIN

Amberin Zaman: İstismar ediyorlar derken, medya patronları da hükümetten baskı görüyor, madden sıkıştırılıyor. Dolayısıyla ama yine de insan o zaman o işe soyunma diyor.