Tarkan kimdir

1

17 Ekim 1972'de doğan Tarkan Tevetoğlu, Batı Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında doğup büyüdü, Neşe ve Ali Tevetoğlu çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

EĞİTİM VE KARİYER

Tarkan'ın müziğe olan ilgisi ise çocukluk yıllarında başladı. Toplam altı çocuğu olan aile, 1986'da Türkiye'ye döndü ve Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine yerleşti. Tarkan, lise hayatına burada başladı ve Karamürsel İleri Musiki Derneği'nde eğitim alarak Türk Sanat Müziği hakkında bilgi sahibi oldu. İlerleyen yıllarda ailesinin İstanbul'a taşınması üzerinde Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde eğitimine devam etti ve çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Lise bitiminde, istediği üniversite bölümünü kazanamaması üzerine Almanya'ya gitme planları yaptığı sırada İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı ve bir albüm anlaşması imzaladı.

DÜNYA MÜZİK ÖDÜLÜ ALDI

1992 yılında "Kıl Oldum Abi" adlı parçasıyla büyük bir çıkış yakalayan Tarkan, "Şımarık" ve "Şıkıdım" gibi parçalarıyla Avrupa'da müzik listelerine girmeyi başarmış, ardından çıkardığı İngilizce albüm "Come Closer"ın başarısı ile Türkiye ile sınırlı kalmayacağını göstermiştir. En Çok Satan Türk Sanatçı Dalında Dünya Müzik Ödülü'nü almıştır. Tarkan, 1997'de HITT Müzik adını verdiği kendi plak şirketini kurdu ve aynı yıl üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana'yı yayımlayarak üç buçuk milyon satış elde etti.

Tarkan kimdir

Tarkan, 1998'de Universal Music Group ile anlaşma imzaladı. Aynı yıl Tarkan adını verdiği toplama albümü Fransa, Arjantin, Rusya ve Hollanda dahil olmak üzere birçok ülkede yayımladı, albümde önceki albümlerinin öne çıkan bazı şarkılarına yer verdi. Tarkan, dünya genelinde bir buçuk milyon satış rakamına ulaştı.

ALBÜMLER

Yine Sensiz (1992) Aacayipsin (1994) Ölürüm Sana (1997) Karma (2001) Come Closer (2006) Metamorfoz (2007) Adımı Kalbine Yaz (2010)