Taş kaplama duvarlar ile şık banyolar

taş

Banyo döşemeleri pek çok farklı tarzda olabilir. Banyo için kullanılan malzemeler de çeşitlidir. Bu malzemelerin arasında mermer ve granit gibi doğal taşlar da yer alır. Diğer fayans döşeme çeşitlerine kıyasla doğal taş daha pahalıdır ancak buradaki çeşitli doğal taş kaplama örneklerini görünce ayırdığınız bütçenin karşılığını alacağınıza ikna olabilirsiniz.

SUYA VE LEKELERE KARŞI DAYANIKLI

Doğal taşlar banyolar için oldukça uygundur çünkü hem uzun ömürlü olurlar hem de suya ve lekelere karşı dayanıklıdırlar. Üstelik çok çeşitli renk ve taş çeşidi arasından zevkinize ve tarzınıza uygun olan bir tanesini bulma ihtimaliniz yüksektir.

Taş kaplama duvarlar ile şık banyolar

Dış dünya ve doğa ile eviniz arasında bir bağ kurmak için evin içinde doğal malzemelere yer vermek etkili bir yöntemdir. Üstelik doğal taşlarına kendine özgü desenleri ile sizin banyonuza özel, banyonuzu diğer pek çok örnekten ayıracak bir düzenleme de yapabilirsiniz.

Taş kaplama duvarlar ile şık banyolar

DOĞAL TAŞ KAPLAMA SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Taş çeşitleri seçimi

İlk olarak mermer, granit, onyx, çimstone, quartz (kuvars) ve traverten en çok duyacağınız taş çeşitleri olacaktır. Bu taşlar arasında renk, doku, desen farklılarını ve aynı zamanda lekelenme ya da çizilmeye karşı dayanıklılıkları gözetilerek karar verilebilir. Örneğin mermer ıslandığında çok kayganlaşabilir ya da traverten daha kolay lekelenir. Kullanım koşullarınızı belirterek uygulayıcı firmaya tüm detayları danışmalısınız.

Taş kaplama duvarlar ile şık banyolar

Renk seçimi

Renk konusunda kimi taşlar pek çok farklı renk tonuna sahip olabilirken kimileri de sadece standart tek bir renk ve doku seçeneği sunar. Başka bir doğal taş kaplamada her karonun farklı bir ton ve desene sahip olduğunu görebilirsiniz. Uygulamaya geçmeden önce seçtiğiniz taşın genel özelliklerini öğrenmeli ve geniş bir alana döşendiğinde ortaya çıkacak görüntünün nasıl olacağına dair örnekler görmelisiniz. Farklı renkler insanların ruh halini nasıl farklı biçimlerde etkiliyorsa, bir odanın atmosferi de seçilen renge göre değişiklik gösterecektir.

Banyonuzun önce tarzını belirleyip sonra doğal taş kaplamalar arasından bu tarza uygun bir renk belirleyebilirsiniz. Doğal taş kaplamalarında çoğu kez birkaç farklı renkteki taş bir arada kullanılarak ortaya farklı bir desen çıkarılır. Daha doğal ve hareketli bir görünüm elde edilir.

Taş kaplama duvarlar ile şık banyolar

Dokuların seçimi

Taşların dokuları da farklı farklıdır. Pürüzlü yüzeyli olanlar ya da mermer gibi son derece pürüzsüz yüzeyliler arasından banyoda yaratmak istediğiniz atmosfere uygun dokuda bir taş seçebilirsiniz. Pürüzsüz dokular daha parlak görünse de banyoda, özellikle yer döşemesinde bu tip kaplamalar ıslandığında çok kaygan olacağından kullanımı zor olabilir. Ayrıca pürüzlü taşlara göre daha çabuk çizilirler.

Taş kaplama duvarlar ile şık banyolar