Tasarımcıları en çok Osmanlı askerinin kostümü zorladı

asker

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in ziyaretlerinde boy gösteren, tarihi Türk savaşçılarının kostümlerini tasarlayan Murat Ocak ve Aşkım Ocak çifti, en çok Osmanlı askerinin kostümünde zorlandıklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA 16 ASKER

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 13 Ocak’ta Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Ancak Abbas’ın ziyaretinin önüne geçen, protokol sırasında sarayın kabul salonundaki merdivenlerde yer alan, 16 Türk devletini temsil eden askerlerin giydiği kostümlerdi. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle içeriye alınan tören sırasında iki liderin arkasında poz veren 16 askerin kostümlerinin tasarımcıları Murat Ocak ve Aşkım Ocak Habertürk’e konuştu.

"EN ÇOK OSMANLI ASKERİNDE ZORLANDIK"

16 Türk devletini temsil eden askerlerin kostümlerini Murat ve Aşkım Ocak dikti. Önce tarihçilerden görüş alındı. 23 kişilik ekip görev yaptı. Ocak çifti, “12 prova yaptık. Osmanlı’da zırh boydan boyadır. 2-3 ay işlemesi sürüyor. O Yüzden en çok onda zorlandık” dedi.