Tatlıses: Mahkemelerde efelik olmaz

Tatlıses: Mahkemelerde efelik olmaz

Türkücü İbrahim Tatlıses ile asistanı Buket Çakıcı, Maslak'ta uğradıkları silahlı saldırı nedeniyle sağlık durumlarındaki kalıcı hasarın derecesinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Tatlıses ayrıca, davanın ilk duruşmasında kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile Abdullah Uçmak hakkında yaptığı suç duyurusu nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında da ifade vererek Uçmak'tan şikâyetçi oldu.

MAHKEMELERDE EFELİK OLMAZ

Hürriyet'te yer alan habere göre; adli Tıp'a sevk edilen Tatlıses, "Mahkemeler adaletin sağlandığı yerlerdir. Mahkemelerde efelik yapılmaz. Onun için şikâyetçi oldum" dedi.

Adliyede tekerlekli sandalyesini kullanan Tatlıses'in, koridorda beklerken ayakta durmayı tercih ettiği gözlendi. Tatlıses adliyeden de yürüyerek ayrılıp otomobiline bindi.

Uçmak duruşmada hakaret yağdırmıştı

14 Mart 2011'de Maslak'ta Tatlıses'e düzenlenen saldırının azmettiricisi olmakla suçlanan Abdullah Uçmak, 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, "Savcı Bey saçma sapan bir iddianame hazırlamış. Şerefsiz bir terörist olarak yargılanıyorum. 11 aydır bu ülkeyi şerefsiz, köpek bir İbrahim Tatlıses yönetiyor. 15 yıldır hâkim karşısına çıkıyorum. Böyle bir şerefsizlikle karşılaşmadım" demişti. Mahkeme başkanı tarafından sık sık uyarılan Uçmak verilen aradan sonra duruşmaya alınmamıştı.