Tatlıses'e saldırıda TAK iddiası

Tatlıses'e saldırıda TAK iddiası

TRT Haber'in istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre İbrahim Tatlıses'e saldırıyı terör örgütü PKK'nın alt kolu TAK'ın üstlendiği öne sürülüyor.

TAK ÜSTLENDİ İDDİASI

İstanbul polisi sanatçı İbrahim Tatlıses'e saldırı düzenleyenleri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken terör örgütünden bir açıklama geldiği iddia edildi. TRT Haber'in iddiasına göre, Tatlıses'e yapılan saldırıyı terör örgütü PKK'nın taşeron örgütü TAK üstlendi. Terör örgütü PKK'nın alt kanadı olan TAK bugüne kadar terör örgütünün doğrudan üstlenmediği olayları üzerine almasıyla biliniyor. Ancak konuyla TAK'ın internet sitesinde herhangi bir açıklama yok..

PKK'YI EN İYİ BİLEN GAZETECİ ENSONHABER.COM'A DEĞERLENDİRDİ

PKK'yı en iyi bilen isimlerin başında gelen gazeteci yazar Mehmet Faraç, Tatlıses'e saldırıyı PKK'nın alt kolu TAK'ın gerçekleştirdiği iddialarını Ensonhaber.com'a değerlendirdi. Kendisine de TAK'ın bu saldırıyı üstlendiğine dair bilgiler geldiğini ifade eden Faraç, ‘Ancak ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. TAK, 2007 yılında PKK MK'sı tarafından 1 milyon dolarlık bütçeyle kurulmuş bir şehir örgütlenmesidir. Bu yapıyı PKK'dan bağımsız bir şekilde düşünmemek gerekir. Hatırlanacağı gibi 2007 yılında Tatlıses Urfa'dan milletvekili adayı olmuştu. Ancak örgütün baskısı üzerine Tatlıses bu kararından vazgeçmişti.' dedi.

Faraç, örgütün kontrolsüz gruplarının kimi çevrelerce taşeron olarak kullanılma ihtimaline de dikkat çekti.

TAKSİM'DE CANLI BOMBALI SALDIRI

Hatırlanabileceği gibi, TAK son olarak Taksim'de canlı bomba saldırısını üstlenmişti. Öte yandan PKK, Tatlıses'e yapılan saldırıyı kınamıştı.