Tayfun Bayazıt kimdir

Tayfun Bayazıt kimdir

Makina Mühendisliği (BS) eğitimi sonrası Columbia Üniversitesi NY'dan MBA derecesi aldı. Bankacılık sektöründe 30 yıllık deneyime sahip olan Bayazıt, kariyerine Citibank'ta başladı ve sonra Yapı Kredi, Interbank, Banque de Commerce et de Placements (İsviçre), Dışbank (satın alındıktan sonra Fortis) gibi önde gelen bankalarda üst düzey yöneticilik yaptı.

2005 YILINDA YILIN PROFESYONEL YÖNETİCİSİ SEÇİLDİ

2005 yılında Dünya Gazetesi tarafından “Yılın Profesyonel Yöneticisi” seçildi. 2007'de Yapı Kredi'ye CEO olarak döndü ve 2009 yılında Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı ve eşzamanlı Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanlığı görevlerini üstlendi. 2011 yılında Bayazıt Yönetim Danışmanlık şirketini kurmak için bu görevinden ayrıldı.

DOĞAN HOLDİNG, MİGROS VE TAV'DA BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Taaleri Portföy ve Marsh McLennan (MMC) Grubu Türkiye'nin de Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürüten Bayazıt Marsh Italy S.p.A yönetim kurulu üyesidir. Doğan Holding, Migros ve TAV şirketlerinde bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Bayazıt yakın zamanda Mediobanca'nın bölgedeki stratejik gelişimine yardımcı olmak amacıyla gruba Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Danışmanı olarak atandı.

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçilen Bayazıt halen Koç Üniversitesinde öğretim üyeliği de yapmaktadır.