Tayland turistleri telefonları üzerinden takip edecek
Ajanslar

Tayland Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu, hareketlerinin cep telefonları üzerinden takip edilebilmesi için turistlere özel bir Sim kart kullanma zorunluluğu getirilmesine onay verdi.

Tayland turistleri telefonları üzerinden takip edecek

NEREDE BULUNDUKLARI İZLENECEK

Özel Sim kart, turistlerin nerede bulunduklarının takip edilmesini sağlayacak. Telefon, kapatılsa dahi sinyal göndermeye devam edecek. Yetkililer uygulamanın, vize süresinin aşan turistleri tespit etmekte kullanılacağını ve özel hayata müdahale anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Güvenlik Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Geçmişte Tayland'a gelip suç işleyenler kolayca kaçabiliyordu, bu karar kaçmalarını engelleyebilir" diyerek kararı savundu. Turistler kendi ülkelerinin Sim kartlarını, yetkililerce izlenmeden kullanmaya devam edebilecek.

ASKERİ YÖNETİMDEN DESTEK

Söz konusu plan, Tayland'ın askeri yönetimi tarafından da destekleniyor. Yine de yetkililerin bir telefonu izlemeye alması için mahkeme kararı gerektiği belirtiliyor. Karar Tayland'da çalışan yabancıları kapsamayacak.

Tayland Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu Genel Sekreteri Takorn Tantasith, kararı uygulamaya koymadan önce polis, turizm yetkilileri ve tur organizatörleriyle de görüşmeler yapacaklarını söyledi. Tayland Turizm Bakanlığı verilerine göre sadece bu yıl ülkeyi 19 milyondan fazla yabancı turist ziyaret etti.