Tayland'daki olayda bir Türk için yakalama kararı çıktı

q

Polis son üç aydır Kayseri’de olduğu iddia edilen Wanna Suansant’ın kocası olduğu söylenen Emrah Davutoğlu isimli Türk vatandaşı içinde arama kararı çıkartıldı. Son alınan bilgilere göre dün yakalanan Yusuf adlı kişi bombalı saldırıda olay mahallinde olduğunu itiraf etti ve parmak izleri bombacının parmak izleriyle uyuştuğu polis tarafından teyit edildi.

BİR TÜRK İÇİN TUTUKLAMA KARARI

Tayland mahkemesi 17 Ağustos’ta başkent Bangkok’ta bir tapınağa düzenlenen ve 20 kişinin ölümüne ve 120 kişiden fazla da kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyla ilgili olarak bir Tayland vatandaşının eşi olan Emrah Davutoğlu hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Kararın polis sözcüsü Prawut Thavornsiri'nın Türk vatandaşı olan Emrah Davutoğlu'nun saldırıyı gerçekleştiren kişilere yasadışı sayılan savaş malzemeleri sağlamakla suçlanması üzerine alındığı belirtildi. Polis sözcüsü Thavornsiri'ye göre Emrah Davutoğlu uluslararası bir terör örgütünün bir parçası ve tapınağa yapılan saldırı öncesi bazı kişilere yardım ve konaklama imkanları sağladı.

PARMAK İZLERİ İLE UYUŞUYOR

Prawut ayrıca, geçtiğimiz Cumartesi günü Kamboçya sınırında yakalanan yabancı uyruklu bir kişiden alınan parmak izlerinin saldırı sonrası Davutoğlu'nun eşinin adına kayıtlı bulunan bir evde ele geçirilen bomba yapımı için kullanılan bazı maddelerdeki parmak izleri ile uyuştuğunu açıkladı.

Polis yetkililerinin saldırı sonrası gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına aldığı Emrah Davutoğlu'nun Taylandlı eşi olan Wanna Suansan ise polise verdiği ifadesinde Emrah'ın Türkiye'de bulunduğunu ve saldırı ile ilgili bir bağlantısının olmadığını söyledi. Suansan eşi Emrah Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine Tayland'a gelerek suçsuzluğunu ispat etmeye hazır olduğunu demesine rağmen bu fikrinden vaz geçerek beklemeye geçtiğini belirtti.