Taylor Swift kimdir

Taylor Swift kimdir

Taylor Alison Swift 13 Aralık 1989 yılında Pensilvanya'da dünyaya geldi. On dört yaşına geldiğin de ABD'nin Nashvill şehrine taşınmasıyla country tarzda müzikle tanıştı. Burada county tarzda albümler yapan Big Machine Records ile anlaştı. 2006 yılında kendi adıyla çıakrttığı albümü, 2008 yılında Swift'in Grammy Ödülleri'nde "En İyi Yeni Sanatçı" kategorisinde aday gösterilmesini sağladı.

2008 sonlarına doğru ikinci albümü Fearless'ı piyasaya sürdü. 2009 yılında Fearless en çok satanlar listesindeki yerini aldı.2010 yılında Yılın Albümü'de dahil olmak üzre Grammy Müzik Ödüllerinde 4 ödüle layık görüldü. Grammy dışında, Fearless Amerikan Müzik Ödülleri, ACM ve CMA'de de ödüllendirildi, böylece country müzik tarihinde en çok ödül kazanan albüm oldu.

2010'da sanatçı üçüncü albümü Speak Now'ı çıkardı, albüm ilk haftasından bir milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaştı. Albümde bulunan "Mean" singlesi ile iki Grammy ödülüne layık görüldü. Sanatçı dördüncü albümünü Red 2012'de çıkardı. Albüm ABD'De ilk haftasında 1.21 milyon satarak on yılın ilk haftasında en çok satan albümü oldu