Tecavüzle suçlanan emniyet amiri serbest bırakıldı

Tecavüzle suçlanan emniyet amiri serbest bırakıldı

Afyonkarahisar'da hemşireye tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Hocalar İlçe Emniyet Amiri Vekili ve yanındaki 3 kişi, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

5 SAATLİK İFADENİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDILAR

Hocalar Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk annesi E.Ç., geçen çarşamba günü savcılığa giderek Hocalar İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser E.İ., polis memuru O.A. ile ilçede esnaflık yapan S.Ç. ile N.Ş.'nin, ilçenin hemen dışındaki bir alanda kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. E.Ç., şüphelilerin alkollü olduğunu ve kendisini dövdüğünü de öne sürdü. E.Ç.'nin şikayeti üzerine komiser E.İ. ile O.A., A.Ş. ve N.Ş. gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından dün Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 4 kişi, yaklaşık 5 saat ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

'YERİN DİBİNE GİRSEYDİM DAHA İYİYDİ'

Hocalar İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser E.İ., 17 yıllık meslek hayatı boyunca bu kadar ağır bir suçlamayla karşı karşıya kalmadığını söyledi. Evli ve 2 çocuk babası olduğunu belirten E.İ., "Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum" dedi. Eşinin de emniyet mensubu olduğunu vurgulayan E.İ., "Bir insan olarak, bir emniyet mensubu olarak böylesi bir çirkinlikle karşılaşmaktansa, bu günleri yaşamaktansa yerin dibine girseydim daha iyiydi" diye konuştu.

'E.Ç.'NİN A.Ş. İLE İLİŞKİSİ VAR'

E.İ., Hocalar İlçesi'nde 2 yıldan beri görev yaptığını kaydetti. E.İ., "Olayda adı geçen hemşire E.Ç.'nin ilçede esnaflık yapan A.Ş. ile gönül ilişkisi olduğunu duydum. E.Ç. ve A.Ş.'nin ilçe dışındaki gazinolara giderek sabaha kadar alkol alıp eğlendiklerini öğrendim. Mobese kayıtlarında bunlar tespit edilebilir. Ben, A.Ş.'ye alkollü araç kullandığı için cezai işlem yaptım. Bundan dolayı bana bir tepkisi var" diye konuştu.

'O.A. İLE DE GÖRÜŞÜYORLARMIŞ'

E.İ., hemşire E.Ç.'nin A.Ş. ile görüşürken aynı zamanda polis memuru O.A. ile de ilişkisi olduğunu öğrendiğini ileri sürdü. E.İ., "E.Ç. ve O.A. telefonla görüşüyorlarmış. Aralarında kavga çıkmış ve küfürleşmişler. E.Ç. bir gün bana gelerek, O.A.'yı şikayet etti. Hakkında işlem yapmamı ve tayinini çıkarmamı istedi. Ben konuyu takip ettim ancak O.A. hakkında bir suç unsuru bulamadığım için işlem yapmadım. Bu yaşanan olaylardan dolayı bana böyle bir komplo kuruldu. Beni tezgahın içine çekmeye çalıştılar" dedi.

GERÇEKLERİ DNA TESTİ ORTAYA ÇIKARACAK

Hemşire E.Ç.'nin hamile olduğunun belirlendiğini de anlatan E.İ., bebeğin babasının belirlenmesi için kendilerinden DNA örnekleri alındığını kaydetti. DNA testinden sonra gerçeğin ortaya çıkacağına dikkati çeken E.İ., cuma günü öğleden sonra Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldığını söyledi. Hakkındaki iddiaların tamamen asılsız olduğunu savunan E.İ., "Görevimin başındayım. Beni 'sapık' gibi gösteren E.Ç.'den davacı oldum" dedi.