Atatürk heykeline saldıran kadın serbest bırakıldı
AA

13 Kasım'da Çorlu'nun Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'na gelen bir kadın, üzerinde taşıdığı baltayı çıkarıp, Atatürk'ün ayak kısmına vurmuştu. Çevrede bulunanların tepki gösterdiği kadın, daha sonra baltayı çarşafının içine gizleyerek alandan uzaklaşmıştı.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Heykelin ayak kısmında hafif hasarın oluştuğu saldırı, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülenmişti. Atatürk heykeline zarar veren kadın dün akşam gözaltına alınmıştı.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir kadının Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline elindeki baltayla vurarak zarar verdiği ihbarı üzerine, emniyet görevlilerinin titiz bir çalışma yürüttükleri ifade edilmişti.

SERBEST BIRAKILDI

Atatürk büstüne baltayla saldıran Çiğdem B. sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Atatürk heykeline saldıran kadın serbest bırakıldı

Dün kadın şüphelinin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"PSİKOLOJİK SORUNLARI OLDUĞU ANLAŞILDI"

"Bir kadının Çorlu ilçesi Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na elindeki balta ile vurarak zarar verdiği yönünde gelen ihbar üzerine, olay yerine intikal eden Emniyet görevlileri, olay yerini gören tüm kameraları incelemiş, yapılan titiz çalışmalar sonucunca bahse konu kişi olayda kullandığı balta ile birlikte emniyet görevlilerince yakalanmıştır.

Psikolojik sorunları olduğu anlaşılan Ç.B. isimli şahıs, savcılık talimatı ile gözaltına alınmıştır. Soruşturma işlemleri devam etmektedir."

Tekirdağ'da bir kadın Atatürk Anıtı'na saldırdı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)