Tekirdağ'da balık avı sezonu açılıyor
AA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce 2017-2018 az sezonunun açılışı dolayısıyla Kumbağ Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında tören düzenlendi.

Tekirdağ'da balık avı sezonu açılıyor

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, törende yaptığı konuşmada, Marmara sahilinde binlerce insanın balıkçılık yaparak geçimini sağladığını söyledi.

"TÜM BALIKÇILARA HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"

Balığın insan sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Dodurka, yeni av sezonunun tüm balıkçılara hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.
Balıkçıların yeni sezona yeni umutlarla hazırlandığını ifade eden Dodurka, ''Bizim 136 kilometreye yakın bir sahilimiz var. Bu sahilde binlerce insan balıkçılık yaparak geçimini yapıyor. Balık insan sağlığı bakımından çok sağlıklı ve önemli bir gıda maddesidir. Uzmanlar haftada en az iki defa yememizi tavsiye ediyorlar. Bizim diğer toplumlarla mücadele edebilmemiz için protein kaynaklarını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle balık çok önemli bir besin maddesidir. Bu nedenle Allah balıkçılarımızdan razı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Tekirdağ'da balık avı sezonu açılıyor

"VİRA BİSMİLLAH DİYEREK BAŞLIYORUZ"

Balıkçılardan Şaban İpek ise yeni av sezonundan çok umutlu olduklarını söyledi.
İstavrit ve palamut balığının bol olacağını düşündüklerini belirten İpek, "Yeni sezona 'Vira Bismillah' diyerek başlıyoruz. Bu sezon umutluyuz, özellikle istavrit ve palamut balığının bol olduğu yönünde haberler aldık. Biraz rüzgar var ama yine de denize açılacağız. 8 mürettebatlı teknemizle çıkıp rızkımızı arayacağız. İnşallah bereketli bir sezon geçiririz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından balıkçılar havai fişekler eşliğinde denize açıldı. Balıkçılar av yasağının sona ermesiyle ağlarını denize atacak.

Tekirdağ'da balık avı sezonu açılıyor

Tekirdağ'da balık avı sezonu açılıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)