Derede akıntıya kapılan askerin cansız bedenine ulaşıldı
AA

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ndeki yoğun sağanak nedeniyle öğle saatlerinde Galata Deresi'nin debisi yükselmiş, karşıya geçemeyen vatandaşlar polisten yardım istemişti. Su seviyesinin yükselmesi dolayısıyla karşı kıyıya geçemeyen polis ekipleri, askerden yardım talep etmişti. Bunun üzerine gelen ekipler, vatandaşları kurtarmak için çalışma başlatmıştı.

Karşı kıyıya geçmek isteyen, içerisinde 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaşın bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, Kiremithaneler mevkisinde dereye devrilerek akıntıya kapılmış ve araç içerisindeki 3 asker, 2 polis ve vatandaş kendi çabaları ve çevredekilerin yardımıyla kurtarılırken, 1 asker akıntıya kapılmıştı.

Derede akıntıya kapılan askerin cansız bedenine ulaşıldı

500 METRE İLERİDE BULUNDU

Bugün saat 08.00 sıralarında tekrar başlayan arama çalışmalarına dalgıç polis ekipleri ve İstanbul Deniz Arama Kurtarma ekipleri de katıldı. Sel sularının büyük ölçüde çekildiği bölgede, askeri aracın geçerken düştüğü köprü de ortaya çıktı.

Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından İstanbul'dan gelen Deniz Arama Kurtarma ekibi ve dere içerisinde arama yapan dalgıç polis ekiplerince kaybolan Topçu Onbaşı Sefa Parhan'ın cansız bedeni, bir ağaca sarılı vaziyette bulundu.

TERHİSİNE 17 GÜN KALMIŞ

Terhisine 17 gün kaldığı öğrenilen askerin cansız bedeni kurtarma botuna alınarak üzerine yağmurluk örtüldü.

Derede akıntıya kapılan askerin cansız bedenine ulaşıldı

"ŞEHİDİMİZ DONMUŞ BİR VAZİYETTEYDİ"

Deniz Arama Kurtarma ekibinin baş kaptanı Umar Zamanoğlu, şehit askerin cansız bedeninin aracın düştüğü köprüden yaklaşık 500 metre ileride bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"İstanbul'dan gelen Deniz Arama Kurtarma ekiplerimiz, sabah saatlerinde çalışmalarına başladı. Yaklaşık 30 dakika sonra cansız bedenine ulaşıldı. Şu anda bota alındı, olay yerine savcımız bekleniyor. Şehidimiz donmuş bir vaziyetteydi, ağaca sarılmış, tutunmuş kendisi, beklemiş. Tabii bunu uzmanlar nitelikli araştırmayı yaptıktan sonra ortaya çıkacaktır. Ancak bizim gördüğümüz kadarıyla tutunmuş diye görüyoruz. Ortalama 500 metre ileri mesafede bulundu."

Derede akıntıya kapılan askerin cansız bedenine ulaşıldı

AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Parhan'ın şehit haberi İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki ailesine verildi. Acı haberi askeri yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Gözyaşına boğulan aile, evlatlarının cenazesini almak için Tekirdağ'a doğru yola çıktı. Ağabeyi AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehmi Parhan ile birlikte bina otomasyon sistemleri üzerine bir firmayı işleten bekar olan şehidin cenazesi yarın Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde cuma namazından sonra toprağa verilecek.

Derede akıntıya kapılan askerin cansız bedenine ulaşıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)