Temiz Deniz Süpürgesi'nin ilk seferi başladı

tören

Geçtiğimiz günlerde Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun DenizTemiz Derneği / TURMEPA’ya bağışta bulunmasıyla hayata geçirilen Temiz Deniz Süpürgesi bugün düzenlenen törenle ilk seferine çıktı. DenizTemiz Derneği / TURMEPA’nın 2 yıl boyunca sponsorluğunu üstlenen Ağaoğlu Şirketler Grubu, bu işbirliği ile özel sektörün tüm oyuncularını bu tür sosyal sorumluluk kampanyalarına duyarlı olmaya davet etti.

Törene Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, DenizTemiz Derneği /TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı ve DenizTemiz Derneği / TURMEPA Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç katıldı.

Temiz Deniz Süpürgesi'nin ilk seferi başladı

'TOPLUMSAL PROJELERİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ'

Tören sırasında konuşma yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, toplumsal fayda sağlayan projelerin her zaman en büyük destekçisi olacaklarını belirtti.

Ağaoğlu: “Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı, kullandığımız kaynakları yerine koymak için çaba sarf etmeyi ‘Yaşam Mimarı’ olmamızın bir parçası olarak gördük. Bu amaçla da bugün bir adım daha attık ve DenizTemiz Derneği / TURMEPA ile işbirliğini başlattık. Tüm İstanbullulara hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Temiz Deniz Süpürgesi'nin ilk seferi başladı

TASARLADIĞIMIZ BİNALAR LEED SERTİFİKASINA SAHİP

Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Doğa bizim değil, çocuklarımızın, torunlarımızın bizlere emaneti. Ben inşaat sektörünün bir temsilcisi olarak üzülerek söylüyorum ki sektörümüze şehirleri betonlaştırıyor diye ön yargılı yaklaşılıyor. Türkiye şu anda konut sektöründe dünyayla yarışabilecek bir noktaya geldi. Tasarladığımız binalar enerji tasarruflu, çevreye duyarlı, LEED sertifikasına sahip. Projelerinde yeşil alana en çok yer veren firmayız."

Temiz Deniz Süpürgesi'nin ilk seferi başladı

BİZİ ÇÖPÇÜ ZANNEDİYORLAR

DenizTemiz / TURMEPA Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç ise konuşmasında şunları söyledi: “Bizi yanlış anlıyorlar, çöpçü zannediyorlar. Bizim gayemiz bilinç yaratmak. Yoksa bizim ne adam gücümüz ne mali gücümüz üç tarafı denizle çevrili bu ülkenin suyunu temizleme imkanı yoktur. Biz herkesten yardım istiyoruz. Esas gayemiz eğitimdir. Sayın Ağaoğlu’nun da dediği gibi 21 senemiz geçti kendimize 30 sene biçmiştik. Gitgide bu bilinç memleketimizde algılanıyor. Fakat kafi değil. Daha da fazla gayret sarf etmemiz lazım. Denizden tek bir çöp kaldırsanız bize yardım etmiş olursunuz. Sayın Ağaoğlu’na bu desteği için çok teşekkür ediyorum.”

Temiz Deniz Süpürgesi'nin ilk seferi başladı

DENİZ VARSA HAYAT VAR

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı, İstanbullular’a bu güzel müjdeyi verirken şöyle konuştu: “İstanbul Boğazı’nı tehdit eden kirliliğe karşı ve ülkeye örnek olması amacıyla bir sivil toplum kuruluşu olarak kendi kısıtlı kaynaklarımızla getirdiğimiz deniz süpürgesini İstanbul Boğazı’na 1997 yılında hediye ettik. Bu Türkiye için bir ilkti, güzel bir örnekti. Yıllarca İstanbul Boğazı’nın temiz kalması için çalışan deniz süpürgesi, İzmir Körfezi’nde de emek verdikten sonra şimdi de Samsun koylarını temizliyor. Unutmayın; ihtiyaç duyduğumuz oksijenin yüzde 70’ini denizlerimiz sağlıyor. Deniz varsa, hayat var. Bu nedenle denizlerimizin temiz kalması, nefes alıyor olması, hayati öneme sahip. Herkesin bu duyarlılıkla hareket etmesini diliyorum”.