TEOG sınavındaki Unutmak sorusuna itiraz reddedildi
Detay Haber

TEOG sınavındaki Unutmak sorusuna itiraz reddedildi

Milliyet'te yer alan habere göre; sonuçları liselere girişte ve karne notunda etkili olacak Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavları 24-25 Kasım tarihlerinde yapıldı.

Sınavlar tamamlandıktan sonra öğrenciler ve velileri bazı soruların hatalı olduğunu öne sürdü. Bu sorulardan biri  Türkçe testinin A Kitapçığı’nda yer alan sözcükte anlamla ilgili 'Unutmak' sorusunu.  Sorunun hatalı olduğun öne süren veliler elektronik imza sitesi change.org’da “TEOG 2016-2017 1. Dönem “Unutmak” sorusu iptal edilsin!” başlığıyla kampanya başlatmıştı. Bazı veliler de sorunun iptali için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.

BAKANLIK İTİRAZLARI REDDETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin itarızlarını değerlendirip karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Basın Merkezi Müdürlüğü yaptığı açıklamada soruda yanlışlık olmadığının tespit edilmidğini ve bu nedenle itirazların reddedildiğini bildirdi.

Açıklamada  "Bu test maddesi 8. sınf kazanımlarına ve müfredatına uygun hazırlanmıştır. Test maddesi 8. sınıf öğrencilerinin yanıtlayabileceği  düzeydedir. Bilimsel geçerlik madde yapısı dil ve anlatım yönünöden doğru bir sorudur" denildi.