Terhisine bir ay kala şehit oldu

Cilvegözü Sınır Kapısı yakınında sınırda görev yapan 21 yaşındaki Çakır, Suriye tarafından gelen bir merminin isabet etmesi sonucu şehit oldu.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, vakanın saat 02.00 sıralarında yaşandığını belirtilerek, Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu'nda görevli askerin bulunduğu nöbet noktasında, Suriye tarafında bir görüntü alındığına dair bilginin karakola bildirildiği belirtilen açıklamada, "Bölgeye intikal eden karakol komutanı, yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken bir el silah sesi duyulmuş ve Piyade Er Gökhan Çakır yaralanmıştır.

Terhisine bir ay kala şehit oldu

"ATEŞ EDİLEN BİLGİYE KARŞILIK VERİLDİ"

Ateş edilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verilmiş, olay yerine çağrılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır, Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz." denildi.

ŞEHİT EVİ YAKINLARIYLA DOLDU TAŞTI

Mobilyacılık yapan baba Faruk Çakır'a, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Garnizon Komutanı Yarbay Bora Meriç acı haberi verdi. Muş nüfusuna kayıtlı olan şehit Çakır'ın haberini alan yakınları Güzelhisar Mahallesi, Cindere Sokak'taki babaocağına akın etti. Bekar olduğu ve dört kardeş oldukları öğrenilen Gökhan Çakır'ın evine Türk bayrağı asıldı. Yakınları ağıtlar yakarken babası gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri, fenalaşan yakınlarına müdahalede bulundu. Babasıyla birlikte mobilya işiyle uğraştığı öğrenilen Çakır'ın cenazesi, yarın Aliağa Şehitliği'nde toprağa verilecek.

'DUACI OLALIM'

Gökhan Çakır'ın teskeresine bir ay kaldığını söyleyen Haydar Akay, “Takdir-i ilahi böyleymiş. Ülkemizin başı sağolsun. Vatanımız sağolsun. Başımız sağolsun. Nice ocaklar yanıyor bu süreçte. Yapılması gereken şu, hepimiz duacı olalım, hepimiz mücadele edelim. Kol kola, omuz omuza, tüm ülkenin yurttaşları hiçbir ayrım yapmaksızın. Bu ateşin durması için, bu kanın durması için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Allah hepimizden razı olsun.” dedi.

Terhisine bir ay kala şehit oldu