Terör operasyonlarında son durum
AA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin terör operasyonlarıyla ilgili son durumu sorması üzerine Ala, hükümet olarak Türkiye'nin hedefler koyduğunu, bu hedeflerin önünde bazı engeller bulunduğunu ve bunlardan birinin de terör olduğunu vurguladı.

Terör operasyonlarında son durum

"YÜZDE 99,5'İ HALLEDİLMİŞ DURUMDA"

Ala, terörle mücadelede çok önemli mesafeler katedildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Cizre'de yüzde 99, hatta daha da üst seviyede bertaraf etme, çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha seviyesini söylüyorum. Bunların yüzde 99,5'i halledilmiş durumda. Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada. Onların da yine vatandaşa zarar vermeden, vatandaşla terörist ayrımını kesin olarak yaparak, sonuçlandırılması çalışmaları devam ediyor.

"SUR'DA ÖNEMLİ MESAFELER KATEDİLDİ"

Sur'da da aynı şekilde çok önemli mesafeler katedildi. Orada da olabilecek en kısa sürede sonuçlandırma çalışmaları devam ediyor. Tabii bu konularda öngörülemeyen olaylarla karşılaşmak mümkün. Hesap bazen uymayabilir çünkü sahada bire bir göğüs göğüse arkadaşlarımız mücadele ediyor. Bunun nedeni de vatandaşlara zarar vermeden meseleyi çözmek, tamamen teröristle vatandaşı ayırmak. Bu bakımdan bazen vatandaşın aklına 'Neden uzun sürüyor?' gibi bir soru geçebilir. Tabii sokağa çıkma yasakları da vatandaşa zarar vermeden meseleyi çözmek içindir."


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)