Terör örgütü PKK'nın yerel seçim yorumu
ensonhaber.com

31 Mart yerel seçimlerinin AK Parti ve MHP açısından bir beka meselesi olarak yorumlanması CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin tepkisine neden oluyordu.

Bu seçimin sadece bir belediye tercihi olduğunu söyleyenler var, ancak terör örgütü PKK liderlerinden Mustafa Karasu'nun açıklamaları, Cumhur İttifakı'nın söylediklerini doğrular nitelikte.

Terör örgütü liderlerinden Karasu, 31 Mart yerel seçimlerini şöyle yorumladı:

"HDP'NİN METROPOLLERDEKİ POLİTİKASI ÇOK DOĞRU"

"Türkiye genelinde yürütülen politikalarla yerel politikaların dengeleri ve dili her zaman farklıdır. Bu açıdan partilerin merkezi politikaları yanında yerel dinamiklerine de bakmak önemlidir. Bu açıdan hem AK Parti-MHP iktidarına kaybettirmek hem de yerel dinamiklerin özgünlüklerini dikkate almak esas alınırsa HDP’nin metropollerdeki politikasının ne kadar doğru olduğu anlaşılır.

Terör örgütü PKK'nın yerel seçim yorumu

"CHP İLE İLİŞKİLERİ VAR"

HDP içindeki demokratik bileşenlerin tutumları metropol tercihlerinde her zaman dikkate alınması gerekmektedir. HDP, sadece Kürtlerin içinde yer aldığı parti değildir. Kürtlerin metropollerdeki ve Türkiye’deki temel dostları ve müttefikleri sol demokrat güçlerdir. Bunların her zaman yerelde CHP ile belli bir ilişkileri vardır. Daha doğrusu CHP’nin yerel dinamiklerinin sol demokratik güçlerle ilişkilenmeleri söz konusudur. Bu CHP’nin merkezi politikaları ile yerel dinamikler arasındaki bazı farklılıkların doğal sonucudur."