Teröristler eğitimi hedef alıyor

t

Bölücü terör örgütü üyeleri, operasyonların sürdüğü Cizre ve Silopi'de ise okulları mevzi ve karargah olarak kullanıyor. Şırnak'ta bölücü terör örgütü üyeleri, özellikle okulları hedef alarak gençlerin eğitim görmelerine engel olmaya çalışıyor. Şırnak merkezde teröristler, bazen öğretmenleri tehdit ederek bazen de okullarda ders işlenmesine engel olmaya çalışarak gençlerin öğrenimine darbe vurmayı amaçlıyor.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Bahçelievler Anaokulu'nun bahçesine el yapımı patlayıcı bırakan ve çocukların arasından güvenlik güçlerine ateş açan teröristler ne kadar acımasız olduklarını ortaya koyuyor. Kentteki bir okulun girişine bölücü terör örgütünün şehir yapılanması YDG-H üyelerince asılan yazı ise teröristlerin gençlerin eğitim almasının karşısındaki bakışını gösteriyor.

"BU OKUL YDG-H TARAFINDAN KAPATILMIŞTIR"

Okulun girişine "Bu okul YDG-H tarafından kapatılmıştır. Açıldığı takdirde gereken ne ise yapılacaktır. Açıldığı takdirde müdahale edilecektir" yazısını asan teröristler, gençlerin eğitim almasını istemiyor. Söz konusu okulda eğitime devam edilirken teröristlerce asılan yazı güvenlik güçlerince kaldırıldı.

Teröristler eğitimi hedef alıyor

OKULLARI MEVZİ YAPTILAR

Teröristler, operasyonların sürdüğü Cizre ve Silopi'de ise bazı okulları karargah olarak kullanıyor. Sokağa çıkma yasağının bulunduğu bu ilçelerde okulları kendilerine mevzi yapan bölücü terör örgütü üyeleri, okullara zarar vermekten çekinmiyor. Silopi'de 23 Nisan İlkokulunu karargah ve mühimmat deposu olarak kullanan teröristler buradan güvenlik güçlerine havan ve roket atışlarında bulunmuş, operasyonun ardından teröristler okuldan kaçmıştı. Yine aynı ilçede Cumhuriyet İlkokulunun çatısı ise terör örgütü mensuplarınca ateşe verilmişti. Gazi Paşa İlkokulunu da mevzi olarak kullanan teröristler, buralardan güvenlik güçlerine saldırmıştı.

OKULA DEFALARCA ROKET ATTILAR

Operasyonların devam ettiği Cizre'de de okullar terör örgütü üyelerince hedef tahtasında tutuluyor. Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ile Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı tarihten itibaren defalarca roket atan teröristler, söz konusu binalarda büyük hasara neden oldu. Bölücü terör örgütü üyeleri Menderes İlköğretim Okulunu iki defa ateşe vererek okulda büyük çaplı zarara sebebiyet verdi.

OKULLARI ÖZELLİKLE HEDEF ALIYORLAR

Yetkililer, teröristlerin okulları özellikle seçtiğini vurguluyor. Bölücü terör örgütü üyelerinin, gençlerin eğitim almasını engelleyemeye çalıştığını ifade eden yetkililer, eğitimli bireyleri kandırmanın zor olduğunu teröristlerin de bildiğini belirtiyor. Yetkililer, il merkezinde öğretmenlerin çalışmalarını fedakarca sürdürdüğünü de kaydediyor.