Tesla, Çin’de ucuz Model 3 satışına başlıyor
ensonhaber.com

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Washington ve Pekin arasındaki ticari krizin yol açtığı sorunlardan etkilenmemek ve Çin satışlarını hızlandırmak istediği için Model 3 otomobilinin daha düşük fiyatlı bir sürümünün, Çin'de sipariş almaya başladığını açıkladı.

tesla

DAHA UCUZ TESLA MODEL 3

Kaliforniya merkezli şirket, Çinli müşterilerin, fiyatı 433 bin yuan'dan (64 bin dolar) başlayan Tesla Model 3'ün arkadan çekişli modeli için sipariş vermeye başlayabileceğini ifade etti. Daha önce Çin'de satılan Model 3'ün dört çekişli fiyatı 499 bin yuan civarındaydı. Tesla, yeni ucuz Model 3 elektrikli otomobillerini, mart ayında Çin'deki müşterilerine sunmayı planladığını belirtti.

tesla model 3

ŞANGAY'DA ÜRETİM FABRİKASI AÇIYOR

Tesla, şu anda Çin'de sattığı tüm arabaları ithal ediyor, ancak Şangay'da ilk aşamada Model 3 arabaları üretecek bir fabrika kurma sürecinde olduğu da biliniyor. Elon Musk, geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı bir görüşme sonrasında, Tesla'nın Fremont Fabrikası'nın neredeyse tamamen, Çin ve Avrupa için Model 3'leri inşa etmeye odaklanacağını söyledi.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji


Günün önemli gelişmeleri VİDEO