Tesla Model 3, en çok satan elektrikli otomobil oldu
ensonhaber.com

Elektrikli otomobil pazarında sürekli bir yükseliş yaşanmasının en önemli nedenlerinden biri de Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla. Yeni ortaya çıkan raporlara göre Tesla Model 3, 2018 yılında dünya genelinde 145 bin adet satarak, en çok satan elektrikli otomobil oldu.

tesla model 3

TESLA'DAN REKOR

Özellikle geçtiğimiz haftalarda Model 3'ün Avrupa sevkiyatını da başlatan Elon Musk ve Tesla, Avrupa için yaklaşık 14 bin adet Tesla Model 3 siparişi almış ve büyük bir rekora imza atmıştı.

TESLA MODEL 3 ZİRVEYE OTURDU

Kısa süre önce kullanıcılar arasında yapılan oylamada, en tatmin edici otomobil olarak oylanan Tesla Model 3, yüzde 7 pazar payıyla 2018 yılında satılan elektrikli otomobiller arasında ilk sırada yer aldı. Tesla Model 3'ün hemen arkasında ise 90 bin 637 satışla BAIC EC ve 87 bin 139 satışla Nissan LEAF bulunuyor.

tesla

İLK BEŞTE 3 TESLA MODELİ

Yukarıdaki en çok satan elektrikli otomobiller tablosunda en dikkat çekici şeylerden biri de Tesla'nın diğer elektrikli otomobilleri olan Model S ve Model X'in de ilk beşin içinde yer alması. Şirket, böylelikle elektrikli otomobil pazarında ne kadar büyük bir paya sahip olduğunu da herkese göstermiş oldu.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji