Tesla Model X sürücüsü, otomatik pilot yüzünden kaza yaptığını iddia etti
ensonhaber.com

Bir Tesla Model X kullanıcısı, geçirdiği kazanın Tesla'nın otomatik pilotu yüzünden olduğunu iddia etti. Kaza, 10 Şubat Pazar günü New Jersey'de, gece geç saatlerde meydana geldi.

Kimliği henüz açıklanmayan Tesla şoförü, kazanın aracın otomatik pilotunun arızalanması nedeniyle meydana geldiğini savundu. Kazada, şoför herhangi bir yara almazken Model X'te hasar meydana geldi.

model x

ŞOFÖR: 'OTOMATİK PİLOT YÜZÜNDEN OLDU'

Model X şoförü verdiği ifadede, Tesla'nın otomatik pilot hizmetini kullanarak seyahat ettiğini ve otomobilin yoldaki şeritler yüzünden kafasının karıştığını ifade etti. Araç şoförü, kontrolu kaybettikten sonra aracı toparlamaya çalıştığını, ancak otomatik pilotun buna izin vermediğini sözlerine ekledi.

tesla model x

TESLA VERİLERİ İNCELİYOR

Tesla bu gibi kazalarda, kazadan önce, kaza sırasında ve kaza sonrasında olanlarla ilgili kesin bir fikir edinmek için aracın veri kayıt defterini inceliyor.

Bu veriler; sürücünün iki elinin de direksiyonda olup olmadığını, otomobilin sürücüyü yakın bir tehlike konusunda uyarıp uyarmadığını ve bir çarpışmayı önlemek için frenlerin kullanılıp kullanmadığını açık bir şekilde gösteriyor. Ancak Tesla, henüz kaza verilerini basınla paylaşmadı.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji