Tesla, otomobillerine köpek modu özelliği getirdi
ensonhaber.com

Tesla, evcil hayvanları arabada beklerken güvende tutmak için tasarlanmış yeni bir özellik sunuyor. Köpeğinizin rahat etmesini sağlamak ve yoldan geçenleri endişelenecek bir durum olmadığına ikna etmek için kabin sıcaklığını otomatik olarak ayarlayan 'Köpek Modu' özelliği duyuruldu.

tesla

MOTOR KAPATILSA BİLE SICAKLIK DEĞİŞMİYOR

“Köpek Modu”, sürücülerin köpekleri rahat tutmak için kabin sıcaklığını ayarlamalarına izin verir ve en önemlisi yoldan geçenlerin hayvanların iyi olduğunu bilmelerini sağlar. Şirketin yayınladığı bu özellik, araçların motorları kapatılsa bile, kabin sıcaklığını saatlerce aynı sıcaklıkta tutuyor ve aşırı ısınmayı önlüyor.

köepk

Köpek Modu'nu etkinleştirmek için, araç park halindeyken dokunmatik ekranın altındaki fan simgesine dokunmanız yeterli oluyor. Bu özellik, siz tekrar kapatmadığınız sürece veya arabanın şarjı yüzde 20'nin altına düşmediği sürece açık kalıyor.

TESLA, HIRSIZLIĞA KARŞI DA ÖNLEM ALIYOR

Tesla, ayrıca hırsızlığa karşı koruma sağlamak için yeni Sentry Mode güvenlik özelliğini de açıkladı. Bu özellik etkinleştirildiğinde otomobil kendi kameralarını kullanarak etrafı izleme moduna geçiyor.

Dışarıdan arabaya yaslanan biri olduğunda, otomobilin orta ekranında bir uyarı mesajı beliriyor. Eğer bu tehlike artarsa, örneğin biri otomobilin camını kırarsa, otomobil ekran parlaklığını artırıyor ve en yüksek seste alarm çalmaya başlıyor.

Ardından araç sahibinin cep telefonuna, araç kamerasından çekilen videolar otomatik olarak gönderiliyor. Böylelikle hırsızlık anı araç sahibine anında gönderilmiş oluyor.

tesla,

Yeni güvenlik özelliği geçtiğimiz çarşamba günü ABD'de bulunan Tesla Model 3 araçları için yayınlandı. Bu özellik daha sonra Model S ve Model X otomobiller için de yayınlanacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji