Teslim olan terörist PKK'nın durumunu anlattı
AA

Şırnak’ta terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan M.D., jandarmaya verdiği ifadesinde güvenlik güçlerinin operasyonlarının örgüte ciddi darbe vurduğunu belirterek, "Panikten dolayı savaşma güçleri de kalmamış zaten, bırakın savaşma güçlerini karınlarını doyuracak erzakı bile bulamıyorlar." dedi.

GÖZ AÇTIRILMIYOR

Kararlılıkla yürütülen operasyonlarla PKK'ya büyük darbe vurulurken, örgütten kopmalarda yaşanan artış da dikkati çekiyor.
Sadece Şırnak'ta son 9 ayda, 12'si sözde sorumlu 137 terörist etkisiz hale getirildi, biri mavi, ikisi gri kategoride aranan, 32'si de sözde sorumlu düzeyde 231 terörist teslim oldu.

En son Gabar Dağı'nda konuşlu 6. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı üst bölgesine 30 Ocak’ta bir terörist teslim oldu. “Garzan” kod adlı M.D., jandarmadaki ifadesinde örgütte yaşadıklarını ve şahit olduklarını anlattı.
Teröristler tarafından 2015 yılında kandırılıp dağa çıkartıldığını aktaran M.D., "Bana ‘sen devlete başkaldırdın artık devlet seni rahat bırakmaz, en az 13 yıl yatarsın’ yalanını uydurdular, ben de buna inanıp terör örgütüne katıldım." dedi.

Teslim olan terörist PKK'nın durumunu anlattı

PKK'lı teröristlerin dağa götürülen gençlere devleti kötülemek, onları kandırmak adına her türlü yalanı uydurduğunu belirten M.D., şunları kaydetti:
"Devamlı 'katledildik, öldürüldük, zindana atıldık’ yalanını ortaya atıyorlardı. Ailemden ne öldürülen ne katledilen vardı ne de zindana atılan. Hiçbir şeyim yoktu. Bunların yaptığı çok alenen yalan söylemekti, beyin yıkama diyeceğim yıkamak temizliktir, bunların yaptığı beyin karartma işlemiydi. Bu şekilde beni kendi yanlarına çektiler. Ben de korktum, zindana atacaklar korkusundan gittim bunlara katıldım. Beni Kuzey Irak'a gönderdiler, orada temel eğitimlerden geçtim.

"HEP PANİK İÇİNDELER"

Eğitimlerde havandan, tank atışından nasıl korunulur, İHA ve SİHA'lardan nasıl saklanılır gibi bilgiler verdiler." diyen M.D., arazide SİHA ve İHA’ların korkusuyla en fazla 4 kişinin bir araya gelebildiği söyledi. M.D,. "O 4 kişi de bir ağacın altında ‘oturun, aman hareket etmeyin, kıpırdamayın. Sigara içmeyin. Sesiz olun da dinleyelim arazide olabilirler zaten İHA geziyor  diye sürekli bir panik içindeydiler." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)