Tezkan: Madem büyük adamdı niye devirdiniz

Tezkan: Madem büyük adamdı niye devirdiniz

Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama birçok kişiyi şaşırttı. Çünkü, asker 28 Şubat 1997 yılında, Erbakan'ı Başbakanlık'tan ve hükümetten istifaya zorlamıştı.

Vefatı sonrasında ise "Ülkemize yaptığı büyük hizmetler daima anılacaktır'' diye açıklama yapması Milliyet yazarını kızdırdı.. Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan bugünkü köşesinde, TSK'yı hedefine alarak sert çıkışlarda bulundu.

İşte Mehmet Tezkan'ın Genelkurmay'ı eleştirdiği o yazısı:

Erbakan'ın ardından söylenenleri, yazılanları ne yalan söyleyeyim hayretle okudum.. Biliyorum, ölünün arkasından kötü şey söylenmez, daima hayırla anılır.. Ama hayırla anacağız diye samimiyetsizlik de yapılmaz..

RİYAKARLIK

Riyakârlık! İnsanların bi duruşu olur..

Eski defterleri açmak istemiyorsan, açmazsın.. Allah rahmet eylesin der geçersin!.. Bunun ötesine geçmezsin..

MADEM BÜYÜK LİDERDİ NİYE TERK ETTİNİZ

* Erbakan'ın eski talebelerine, iktidarın yeni sahiplerine bakıyorum.. Erbakan şöyle büyük liderdi, böyle büyük fikirleri vardı diye övgüler sıralıyorlar.. İyi güzel, madem öyleydi niye terk ettiniz.. Yanından ayrılarak neden başka parti kurdunuz.. Erbakan'ın hakkınızda söylediklerini de duymadınız mı? Sizin için ne düşündüğünü!..

OY ORANINIZ NEDEN YÜZDE 47'LERE ÇIKTI

* Bazıları da ‘Milli Görüş' felsefesini övüyor.. İslam dünyasına örnek olmuşmuş!.. Yine iyi güzel de madem öyleydi siz neden ‘Milli Görüş' gömleğini çıkardınız.. Biz artık ‘Muhafazakâr Demokratız' diyerek ‘Milli Görüş' çizgisiyle bağınızı kopardınız.. Oy oranınızın yüzde 47'lere çıkması bu sebeple değil midir? Dar İslamcı çizgiden uzaklaşmanız nedeniyle..

HADİ İKTİDAR NEYSE DE..

* Hadi iktidarın adamlarını geçtim.. Eski Hoca'ları, aynı tabandan enerji alıyorlar o kadar olacak diyelim.. Genelkurmay Başkanı'nın açıklamasına ne diyelim.. ‘Ülkemize yaptığı büyük hizmetler daima anılacaktır' denilmiş.. Büyük siyaset adamı olduğunun altı çizilmiş.. Madem öyleydi post modern darbe yaparak adamı niye başbakanlıktan alaşağı ettiniz..

NEDEN BURAM BURAM TERLETTİNİZ

Bıraksaydınız o büyük hizmetlerini biraz daha yapsaydı.. Adamı neden siyasi yasaklı hale getirdiniz.. Elini kolunu bağladınız.. Madem büyük devlet adamıydı, MGK'dan bildiri çıkartıp neden buram buram terlettiniz.. Yapmadığınızı bırakmadınız!..

* Samimiyetsizlik.. Riyakârlık demem bundan..