THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltına alındı

OSMAN YILDIRIM

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bu isimlerden Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım ve Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 9 kişi,"kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltının ardından Türk Hava Kurumu’nda da arama yapıldığı bildirildi.

TÜRKKUŞU UÇAĞI ÇİZİMLERİ SOSYAL MEDYAYA SIZDIRILDI

Türk Hava Kurumu tarafından üretim aşamasına gelen Türk Kuşu uçağının çizimlerinin sosyal medyaya sızması üzerine yapılan ihbarı değerlendiren emniyet güçleri, bu sabah THK Genel Merkezi ve bağlılarında operasyon başlattı.

THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltına alındı

THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltına alındı İZLE

POLİS, BİLGİSAYAR VE HARDDİSKLERE EL KOYDU

Türk Hava Kurumuna bağlı Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesinde aramalarını yoğunlaştıran emniyet birimleri, uçağın gizli bilgilerini sızdıran kişi veya kişilerle ilgili bilgi topluyor. Konuyla ilgili bilgisayar ve harddisklere el koyan emniyet güçleri, çalışmalarını THK Uçak Fabrikasını da kapsayacak şekilde genişletti. Polis ekipleri, operasyon kapsamında THK Genel Başkanı Yıldırım’ın evinde de inceleme yaptı.

THK BASIN DANIŞMANI AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan olayların ardından, gözaltına ilişkin bilgi veren Türk Hava Kurumu basın danışmanı İsmail Çanak, Türk Hava Kurumu'nun üretim aşamasındaki Türk Kuşu'nun planlarının sosyal medyada çıkması ile ilgili olduğunu, diğer gözaltı detayları ile ilgi bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

THK Başkanı Osman Yıldırım gözaltına alındı

"TÜRK HALKIMIZ MERAK ETMESİN"

Çanak, operasyon kapsamında gözaltına alınan Osman Yıldırım'ın "Halkımız merak etmesin. Uçağımız çok kısa süre sonra uçaktır. Gökyüzündeki yerini alacaktır. Türk halkımız merak etmesin" şeklindeki mesajını basın mensupları ile paylaştı.