THY İstanbul Havalimanı’nda beş operasyonel tesisini açtı
ensonhaber.com

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen programda, operasyonel olarak ihtiyaç duyulan Hat Bakım Hangarı,  Hızlı Kargo Sevk Üssü, Uçak İçi Ürünler Deposu ve ULD Tamir & Bakım ve Akü Şarj Tesislerinden oluşan toplam 5 tesisin açılışı yapıldı.

ÇOK YAKINDA DİĞER TESİSLER DE TAMAMLANACAK

İnşası son safhaya ulaşan Uydu Kargo Binası, Uydu İkram Binası, Hava Tarafı Personel Geçiş Kapısı (ASG), TGS Yönetim ve Yer Hizmetleri Teçhizat Bakım Binası (GSEM), Operasyon Merkezi (Ekip Terminal kısmı) toplam 150 bin metrekare kapalı alana sahip tesisler deki çalışmalar da hızla devam ediyor.

THY İstanbul Havalimanı’nda beş operasyonel tesisini açtı

DÜNYANIN EN BÜYÜK KAMPÜS ALANI

Taşınma sonrası 2'inci faz tesislerinin inşasına 2019 yılında da devam edecek olan Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı operasyonlarını, tüm fazları tamamlandığında yaklaşık 700 bin metre kare kapalı alana sahip, dünyanın en büyük kampüsünden gerçekleştirecek.

Bayrak taşıyıcı havayoluna ait bu kampüs tamamlandığında ise; 4 bölgede ana ve uydu binalar olarak adlandırılan 14  tesisten oluşacak.

THY İstanbul Havalimanı’nda beş operasyonel tesisini açtı

''SİVİL HAVACILIĞIN ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI''

Tüm fazları tamamlandığında milli havayoluna ait devasa bir yerleşke hizmeti verecek Kampüs’ün yapım sürecinde bir nevi lokomotif oluşturduğuna işaret eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Tarih yaklaştıkça, heyecanını her geçen gün daha da yoğun yaşıyor olduğumuz yeni evimize geçiş, sürekli belirttiğimiz gibi sadece Türk Hava Yolları’nın değil, ülkemiz sivil havacılığının en önemli dönüm noktasını oluşturacak. Bizler şükür ki, bu müthiş serüvenin faal oyuncuları olarak tarihte yerimizi alıyor olacağız. İşte tam da buradan hareketle, bugün açılışını yaptığımız tesisler gibi, bu sürece sağladığımız her bir katkıyı, bu abidevi yapıya eklediğimiz bir yapı taşı olarak görüyor ve bundan aldığımız gurur ve motivasyonla da, ülkemizin gelişim sürecinde artı değer oluşturacak daha nicelerinin planlamasını bugünden gerçekleştiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

THY İstanbul Havalimanı’nda beş operasyonel tesisini açtı

THY İstanbul Havalimanı’nda beş operasyonel tesisini açtı