THY'de grev başladı

THY'de grev başladı

HAVA - İş Sendikası kıdem hakkının düzeltilmesini ve geçen yıl çıkarılan 305 kişinin işe geri alınması talebiyle grev başlattı.

POLİSLE SENDİKACILAR TARTIŞTI

Grev nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Havalimanına çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderildi. Gece saatlerinde grevin başlangıç noktası olan dış hatlar terminalinde polisle sendika üyeleri arasında tartışma çıktı.

Terminalde kurulan standın kaldırılmasını isteyen güvenlik güçleri ile sendika üyeleri arasında yaşanan kısa süreli arbede, sendika üyelerinin genel müdürlük binasına yürümeye karar vermesiyle sona erdi.

TALPA GREVE KATILMIYOR

Pilotlar greve katılmama kararı aldı. Türk Hava Yolları yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın yapacağı greve Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) katılmama kararı aldı.

THY'de grev başladı

UÇUŞLARDA AKSAMA YOK

Hava-İş Sendikası'nın gece başlattığı greve pilotlar ve hostesler katılmazken uçuşlarda rötar ya da iptal olmadı. Pilotlar ve hostesler greve katılmayarak uçuşlarını gerçekleştirmek üzere havalimanına girdi.

KATILIM AZ OLDU

Başlatılan grev kararına beklendiği gibi katılım olmazken Hava -İş sendikası saat 03.00 itibarı ile havalimanında bazı noktalara ve THY Genel Müdürlük Binasına 'Bu İşyerinde Grev Var' yazısı astı. Grev yerine uçmayı tercih eden THY pilot ve hostesleri uçuş için havalimanına girerken, şu ana kadar THY seferleri ile ilgili rötar ya da iptal yaşanmadı.

Öte yandan grev ile ilgili polis akşam saatlerinden itibaren aldığı tedbirleri artırarak THY Genel Müdürlüğü önünde ve Atatürk Havalimanı'nda birçok noktasında yoğun güvenlik önlemi aldı.