THY'den Muhammed Çetin açıklaması

THY'den Muhammed Çetin açıklaması

Bağımsız milletvekili Muhammed Çetin, Türkiye'den Pakistan'ın İslamabad şehirne gitmek için ekonomi sınıfından uçak bileti alıp, koltuk numarasının arka sıralarda olması nedeniyle başka bir yolcunun koltuğuna oturdu. 1500 TL'lik biletle 2500 TL'lik koltuğa oturan ve ardından "ben milletvekiliyim, arkada oturmam" diyen vekil bir anda gündem oldu.

'BEN MİLLETVEKİLİYİM, ARKADA OTURAMAM'

Business sınıfından bir yolcunun koltuğuna oturması üzerine, THY yetkilileri ile arasında tartışma yaşandı. Çetin, 'Ben milletvekiliyim, arkada oturamam' ifadelerini kullanması üzerine uçaktan indirilmeye çalışıldı. Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama:

THY'DEN AÇIKLAMA

"İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları ile son donemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirketin aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. Bu gelişmeler üzerine Türk Hava Yolları yönetimi İstanbul bağımsız milletvekili Muhammed Çetin'i uçuşlara upgrade etmeme kararı almıştır. Bugün akşamki İslamabad uçağında uçuşu bulunan Sayın Çetin, ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde hakkı olmadığı halde başka yolcuya ait business sınıfındaki koltuğa oturmuştur. Kabin ekiplerinin uyarısı üzerine ekonomide uçmayacağını ve inmek istediğini söylemiştir. Daha sonra uçak kapı açmış ancak Sayın Milletvekili inmekten vazgeçmiştir. Bunun üzerine gerekli tutanaklar tutularak işlem yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'ÜSTÜMDEKİLERLE KALDIM'

İslamabad'da kalacağı otelde konuşan Çetin, Pakistan'a ulaştığında, İstanbul'dayken indirilen valizinin uçağa tekrar yüklenmediğini ve bir Pakistanlı yetkilinin kendisinden 'business' mevkiinde uçtuğu için ücret talep ettiğini söyledi. Çetin, "Şu anda hiçbir eşyam yok; üstümdekilerle kaldım." dedi.