TİKA'dan Gazze'ye yardım eli

gazze yardım

Gazze'ye nefes aldırmayan İsrail saldırıları, giriş ve çıkışları kapalı olan bölgede gıda sıkıntısına neden oldu. Bunun önüne geçmeye çalışan Türkiye, 15 bin aileye yetecek miktarda ihtiyaç maddelerini kısa sürede ulaştırdı.

Bu yardımlar Refah, Gazze ve Han Yunus belediyelerinin sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli ailelerle Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı'nın belirlediği muhtaç ailelere dağıtıldı. Söz konusu yardımların her gün devam ettiği öğrenildi.

TİKA'dan Gazze'ye yardım eli

EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALAN GAZZELİLER'E SICAK YEMEK

Ayrıca yapılan son saldırılardan dolayı sınır bölgelerindeki evlerini terk eden 15 bin kişi, Gazze'nin iç bölgelerinde yer alan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun okullarına sığındı. Buradaki 15 bin kişinin sıcak yiyecek ihtiyacının da TİKA tarafından karşılandığı ifade edildi.

TİKA'dan Gazze'ye yardım eli

SALGIN HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEM

Gazze Şeridi'nin alt yapısını tahrip eden Israil saldırıları, salgın hastalık riskini kritik seviyeye yükseltti.

Saldırılarda isabet alan su kuyularının ve atık su pompalarının faaliyetlerini sürdürebilmesine imkan kalmadı. Bu yüzden harekete geçen TİKA, Jabaliye Al Nazlah Belediyesi'ne 4 adet jeneratör teslim ederek alt yapının sağlıklı bir şekilde işlemesine olanak sağladı.

TİKA'dan Gazze'ye yardım eli