Tipografik dekorasyonla duvarınıza anlam katın

Ev dekorasyonunda değişik tarz ve stillerin önem kazandığı son dönemde dekorasyon alanında hem çok farklı hem de oldukça alternatifli bir tarz da tipografi. Harflerin, sembollerin, sözcüklerin anlamlı bir biçimde bir araya gelmesini sağlayan tipografi, birçok alanda etkili olduğu gibi dekorasyon alanında da etkili olmaktadır. Özellikle retro ve grunge tarzda evler için tamamlayıcı bir dekorasyon tarzıdır. Peki, evinizde tipografik dekorasyon tarzını nasıl yapabilirsiniz? İşte yanıtı...

Tipografik dekorasyonla duvarınıza anlam katın

DUVARLARINIZDA SÖZCÜKLERE YER AÇIN

Bu dekorasyon tarzının en kolay ve en sık uygulanan şekli yazılı duvar sticker çeşitleridir. İsterseniz hazır yazılı şablonlardan yararlanarak duvarınızı hareketlendirebilir, isterseniz de yaratıcılığınızı kullanarak kendi mesajınızı kendiniz oluşturabilirsiniz.

Tipografik dekorasyonla duvarınıza anlam katın

Harflerden ve rakamlardan oluşan tablo ve panolar da bu dekorasyon tarzına en uygun objelerdir. Sadece duvarda değil, aksesurlarda da harflerden ve rakamların gücünden yararlanabiliriz. Üzerinde yazılar yazan bir kahve fincanı, harflerden oluşan kitaplık ya da rakamlardan oluşan bir çalışma masası, ahşap harflerden yapılmış mumluklar vb. birçok aksesur…Tipografik dekorasyon, çeşitli alternatiflerle her mekana uygulanabilir.

Tipografik dekorasyonla duvarınıza anlam katın

ANLAMLI MESAJLAR VERİN

Bazen söylemek istediklerinizi duvarınızda görmek sizi mutlu edebilir. Bu sebeple hayat felsefenizi, evinizin kurallarını, yapılması gerekenleri kısacası aklınızda yazmak istediğiniz her şeyi tipografik dekorasyon sayesinde duvarınıza yazabilirsiniz. Bunu hazır mesajlı panolar sayesinde yapabileceğiniz gibi kendi panonuzu evinize asarak ve üzerine istediğinizi yazarak da yapabilirsiniz.

Tipografik dekorasyonla duvarınıza anlam katın