TMMOB'den Kartal'da çöken bina değerlendirmesi
ensonhaber.com

Kartal'ın Orhantepe Mahallesi'nde Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çöken 7 katlı bir bina sonrasında değerlendirmelerde bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 2'nci Başkanı Can Akın, "Binalarda zemin-etüt çalışmaları eksik. Bir yıl içerisindeki olaylara bakınca bu çökmelerin devamı gelecek gibi görünüyor." dedi.

EKSİK ETÜTLER HAZIRLANIYOR

Bina çökmelerinin belli başlı sebepleri olduğuna dikkat çeken Akın, "Bina çökmelerinin nedenlerine baktığımızda zemin-etüt çalışmalarının eksik olması en başta geliyor. Üst yapı projeleri de bu eksik etütlerle hazırlanıyor. Ayrıca, zemine uygun bina da seçilemiyor." diye konuştu.

Kartal'da bir bina çöktü VİDEO

"SON BİR YILDA ARTTI, DEVAMI GELECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Son bir yılda çok fazla yıkım yaşandığını söyleyen Can Akın, "Bunun devamı bu gidişle gelecek gibi gözüküyor. Belli ki, binalarda değişen iklim koşullarına uygun olarak projelendirmelerde göz önüne alınmamış. Zemin çalışmaları eksik, yapı projeleri üretmekte eksik kalınmış ve üst yapı malzeme kullanımlarında tasarrufa çok gidilerek bu tip güvensiz yapılar oluşmuş." dedi.

TMMOB'den Kartal'da çöken bina değerlendirmesi