Tokat'ın çehresi değişiyor

tokat

Tokat'ta yaşam kalitesini arttıracak önemli vizyon projeleri bir bir hayata geçireceklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sosyal belediyecilikte örnek olacaklarını söyledi. Tokat'ta gerçekleştirilecek vizyon projeleri sıralayan Başkan Eroğlu, ilçenin önemli sorunlarına neşter vuracaklarını vurguladı. Eroğlu vizyon projeleri şöyle sıraladı:

KANAL TOKAT İLE CAZİBE MERKEZİ

Uzun yıllardan beri hayal olarak değerlendirilen düşünceler bu proje ile hayata geçirilecek. Yeşilırmak'ın Tokat halkına ve turizmine kazandırılması amacıyla, ırmağın belirli bir kısmında şişirme tekniği ile ırmak seviyesi aynı düzeyde tutulacak, durgunlaştırılacak ve akı debisi kontrol altına alınacaktır. Akı debisi kontrol altına alınan su üzerinde kayıkla gezinti yapılabilecektir. Irmak kenarında rekreasyon (eğlen-dinlen) alanı oluşturulacak, kent dokusuna uygun, karşılıklı dinlenme mekanları, gezi, koşu ve bisiklet yolları hazırlanacak, Yeşilırmak bir cazibe merkezi haline getirilecektir.

MODERN BİR KENT PARK YAPILIYOR

Devlet Su İşleri ve etrafındaki alanların şehir parkı olarak Tokat'a ve Tokatlıya kazandırmak amacıyla çalışmalar başlatılmış olup. Tokat'ın tam merkezinde, Tokatlılara hizmet verecek olan ve içerisinde sosyal ve kültürel merkezler, teleferik, tema parkları, çocuk oyun alanları ve sosyal etkinlik alanların bulunacağı modern bir keııt parkı oluşturulacaktır.

MEYDAN PROJESİ HAYAT VERECEK

Tokat kentinin tarihi dokusunu ortaya çıkaracak, önemli bir turistik çekim merkezi olacak ve tarihi dokuya uygun, yeni ticari alanların bulunduğu Tokat Kent Meydanı yapılacaktır. Proje ile halkın ve turistlerin tercih edeceği önemli bir kent meydanı oluşturulacaktır. Proje kentin cazibesini artıracak, kent meydanıa yeni fonksiyonlar kazandırılacaktır.

TARİH VE KÜLTÜR YOLU PROJESİ

'900 Adımda 900 Yıllık Tarih' sloganıyla tanıtılan ve Türkiye'deki eşsiz destinasyonlardan birisi olan Sulu Sokak'm, Taşhan'dan başlamak üzere turizmine kazandırılması çalışmalarına başlanılarak, özellikle Pervane Hamamı, Yazmacılar Çarşısı, Halit Sokak, Sefer Paşa Türbesi, Ulu Cami, Katırcılar Hanı, Sulu Han, Sık Dişini Helası, , Arastalı Bedesten, Takyeciler Camii, Çukur Medrese, Deveciler Hanı, Alaca Mescid, Rüstem Çelebi Camii, Paşa Han, Paşa Hamamı, Tatar Hacı Cami, Kadı Hasan Mescidi, Ali Paşa Mescidi, Sultan Hamamı, Kazancılar Mescidi, Ali Tusi Türbesi. Ali Paşa Camii, Burgaç Hatun Türbesi, Ebu Şems Hanegahı Cami güzergahı üzerinde iyileştirme çalışmaları yapılarak turizme kazandırılacaktır.

YENİ VE ÇAĞDAŞ ŞEHİR STADYUMU

Tokat'a modern bir şehir stadyumu kazandırılacaktır. Daha çağdaş, seyirci kapasitesi daha yüksek, loca, VIP, stadyum yönetimi, Tokat Spor Müzesi, yaya, servis ve araç dolaşım alanlarının, Tokatspor mağaza satış noktaları, restoran gibi işlevleri içeren mekanların bulunduğu yeni stadyuma geniş bir otopark yeri oluşturulacak ve şehir merkezindeki yollara uygun kavşaklarla bağlanacaktır.

YENİ ŞEHİR TERMİNALİ YAPILACAK

Mevcut Tokat Otogarı Tokat'a görüntü ve kapasite bakımından karşılık verememektedir. Tokat'a yakışır, turizm-ulaşım-seyahat ve ticaret sektörünün gelişimine katkı sağlayacak, daha modern ve sağlıklı koşullarda se}'ahat edilmesini sağlayacak, aynı zamanda Tokat halkının ve seyahat edenlerin rahatlama, alışveriş ihtiyaçlarına da hizmet edecek bir şehir terminali yapılacaktır.

ATATÜRK KÖPRÜSÜ ALT GEÇİT PROJESİ

Tokat'ta trafiğin rahatlatılması amacı ile yapılan projelere ilave olarak gelecekte Tokat trafiğinin bu bölgede daha yoğun olacağını düşünüldüğü için Tokat - Turhal Karayolu Atatürk Köprüsü önünde yapılacak alt geçit projesiyle Tokat halkına daha rahat bir ulaşım imkanı sağlanacaktır.

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ

Konferans ve sergi salonlarının olduğu, çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik faaliyetlerin yapılabileceği ayrıca her yaşa uygun sosyal ve sportif aktiviteleri de içerisinde barındıran bir kültür ve kongre merkezi yapılacaktır.

BELEDİYE HİZMET BİNASI VE TESİSLERİ

Akıllı, modern ve güvenlikli bir beledtye hizmet binası yapılacaktır. Vatandaşlarımızın çok daha iyi hizmet alacakları, yaşlı ve engellilerin asansörlerle hizmet birimlerine rahatlıkla ulaşabilecekleri, Kent Konseyi ve sosyal tesis dâhil, belediye hizmet birimlerinin aynı çatı altında toplandığı, personelin daha rahat çalışacağı, ısınma, havalandırma, iklimlendirme sistemlerine ilişkin enerji maliyetlerini önemli ölçüde düşüren akıllı, modern ve güvenlikli bir belediye hizmet binası yapılacaktır.