Tokat'ta klimalı tabutlar köylere dağıtıldı

ç

Tokat'ın Erbaa ilçesinde belediye ve Erbaa Dernekler Federasyonu tarafından, cenazelerin uzun süre muhafaza edilmesi amacıyla alınan 11 klimalı tabut köy muhtarlarına dağıtıldı.

TABUT DAĞITIM TÖRENİ

Erbaa Belediyesi ve Erbaa Dernekler Federasyonu, ilçe merkezine uzak mesafede bulunan köylerde cenaze işlemleri sırasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle ortak bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında 11 klimalı tabut satın alındı. Satın alınan klimalı tabutların dağıtımı için Erbaa Büyük Camii avlusunda program düzenlendi.

Tokat'ta klimalı tabutlar köylere dağıtıldı

"VATANDAŞLARIN İHTİYACI GİDERİLECEK"

Programda konuşan Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım, vatandaşların cenazelerinin evde kalmasını istediğini söyleyerek, "Bu sebeple biz Erbaa Belediyesi olarak dört adet klimalı tabut almıştık. Daha sonra Erbaa dernekler fedarasyonu yönetiminden bize 'ortak bir çalışma yapsak, belli köylerimiz var talep eden' demişlerdi. Biz de göreve geldiğimiz günden beri derneklerimizi destekliyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. Bu tabutların maliyetinin yarısını biz karşıladık, yarısını derneklerimiz karşıladı. Şu anda 11 köyümüze dernekler aracılığıyla klimalı tabutlar hediye edilecek. Yüzü soğuk bir durum, ancak en azından cenazelerde vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmiş olacak" dedi. Daha sonra klimalı tabutlar köy muhtarlarına teslim edildi.

Tokat'ta klimalı tabutlar köylere dağıtıldı

Tokat'ta klimalı tabutlar köylere dağıtıldı