TOKİ her yıl 60 bin konutu dar gelirlilere sunuyor

e

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan katıldığı özel bir televizyon programında, çözüm süreci ile konut taleplerini arttığını, idarenin sosyal devletin en önemli yansıması olduğunu söyledi.

Turan, yeni dönem hedeflerini, idarenin amacını ve birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

670 BİNE YAKIN VATANDAŞ KONUT SAHİBİ OLDU

Toplu Konut İdaresi’nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirten Turan “18 yılda sadece 43 bin konut icra etmiş. Fakat 58. Hükümetle 2002 yılından başlayan süreçle 2015 yılına gelindiğinde idare bugüne kadar 670 bine yakın vatandaşımızı konut sahibi yaptı" dedi.

550 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

2023 hedeflerini yukarı revize ettikleri söyleyen Turan şunları kaydetti, “İdaremizin genel perspektifi 2002 yılı baz alınarak, 2023 hedefi olarak 1 milyon konut hedefimiz vardı. Bugün baktığımızda önümüzdeki 8-9 yıllık süreçte dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlarımıza yani konut almakta zorlanan vatandaşlarımıza 550 bin konut inşa edeceğiz.”

ÇÖZÜM SÜRECİ İLE DOLAYLI ETKİLEŞİM VAR

Doğu ve Güneydoğu bölgesini 4-5 vilayet hariç gezdiğini belirten M. Ergün Turan şunları kaydetti, "Bize şu an en çok talep gelen yerler; Batman, Diyarbakır, Urfa, Erzurum, Kars dolayısıyla bize buralardan çok büyük çapta talep geliyor. Çözüm süreci ile dolaylı etkileşimimiz var. Çözüm süreci konuta talebi artıyor. Biz de orda konut inşa ediyoruz. İnşallah çok güzel şehirler kurulacak."