TOKİ Hevsel iddialarını yalanladı

TOKİ Hevsel iddialarını yalanladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), “Hevsel Bahçelerinde ağaçlar yok edildikten sonra TOKİ binalarının yükseleceği” iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı.

GERÇEK DIŞI İDDİALAR

TOKİ'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, “Diyarbakır 8 bin yıllık Hevsel için ayakta”, “8 bin yıllık tarihe TOKİ hançeri” başlıklı haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı ortaya çıktığı kaydedildi. Söz konusu haberlerde, “Hevsel Bahçelerinde ağaçlar yok edildikten sonra TOKİ binalarının yükseleceği” gibi gerçek dışı iddialarda bulunulduğu vurgulanarak şöyle denildi:

'HEVSEL BAHÇELERİNİ KAPSAYAN ALANDA ÇALIŞMA YOK'

“TOKİ'nin, Diyarbakır Hevsel Bahçelerini kapsayan alanda herhangi bir konut uygulaması veya imar planı çalışması bulunmamaktadır. İdaremiz ile Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi arasında imzalanan protokoller kapsamında; “Diyarbakır Alipaşa ve Lalebey Mahallesi Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi” ve “Diyarbakır Tarihi Sur Koruma Bandı Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi” çalışmaları sürdürülmektedir. Gerçek dışı ve spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur“