TOKİ İstanbul'da kentsel dönüşüme başlıyor
AA

e

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul'un 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacak. Kentsel dönüşümün uygulanacağı ilçe sayısının zamanla artacağı belirtiliyor.

7 İLÇENİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Turan, şu anda 54 ilde kentsel dönüşüm yapacaklarını ifade ederek, "İstanbul'da kentsel dönüşüm konusunda 2016'da çok daha aktif olacağız. Kentsel dönüşümde kar hedefi gütmüyoruz. Şu anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bunlar Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar" bilgilerini verdi. TOKİ'nin İstanbul'da gerçekleştireceği kentsel dönüşüm çalışmaları, 71 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.

TOPLAM SAYI 7 BİNİ BULACAK

Turan, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Mardin'de çalışmalarının sürdüğünü, Silopi'de arazi geliştirme üzerinde çalıştıklarını açıklayan Turan, Diyarbakır'da bu yıl 3 bin konutun inşasına başladıklarını, 4 bin konutun da yapımına başlayacaklarını, toplam sayının 7 bini bulacağını söyledi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, bölgedeki yeni konut taleplerinin kendilerine geldiğini vurgulayarak, "Burası Türkiye'nin gurur kaynaklarından bir tanesi. Bu yıl toplu konutta zirveyi, 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Yılın ilk 2 ayında 11 bine yakın konut ihale ettik. Önümüzdeki 2 ay içerisinde yine 11 bin civarında konut ihale edeceğiz. Bunlardan bazılarının gününü aldık. Yıl sonunda 60 bin konutun ihalesini yapmış olacağız. Bu yıl içerisinde Türkiye'de üretilecek konutun yüzde 8'ini tek başına TOKİ inşa etmiş olacak. Bu gelişmiş, gelişen bütün ülkeler açısından çok önemli" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)