TOKİ İznik'e 165 konut inşa edecek
AA

k

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bursa'nın İznik ilçesinde yerel mimari anlayışıyla projelendirdiği, cami, dükkan, çocuk parkı ve çeşitli sosyal alanların da yer aldığı yerleşim alanında 165 konut inşa edecek.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle geliştirilen projelere devam ettiklerini bildirdi.

HER KENTE AYRI TASARIM

"Her kente ayrı tasarım" başlığından yola çıkılarak tüm şehirlerde çalışma yürüttüklerini, Bursa'da da yeni bir projeye başlayacaklarını aktaran Turan, şunları kaydetti: "23 bin metrekarelik alana kurulacak İznik ilçesindeki sosyal konutlar, 2+1 ve 3+1 planda üretilecek. 165 konuttan oluşacak proje kapsamında yapılacak 120 kişilik cami ve 4 dükkan ile 'mahalle' konseptinin izleri görülecek. Artık yeni konutlar inşa ederken, sadece binalar inşa etmiyoruz."

Turan sözlerine şu şekilde devam etti, "Bir medeniyet algısı, gelenek ve yerel olanı yansıtıyoruz. Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz. Bursa-İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekilde tasarlandı. Konut cephelerinde Türk mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacak."

YENİ BİR YAŞAM BÖLGESİ OLUŞTURULACAK

Ergün Turan, projede yer alacak çocuk oyun parkı, özel bahçe, yeşil alan, sosyal yaşam alanı ve ticaret merkeziyle ilçede yeni bir yaşam bölgesi oluşturulacağını vurguladı.

İnşa edilecek 120 kişilik caminin ise İznik mimarisi ve mahalle konseptine uygun tasarlandığı bilgisini veren Turan, "780 adet ağacı barındıracak proje, bittiğinde yeşil görüntüsüyle İznik'e değer katacak" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)