TOKİ Kayabaşı arsa ihalesine 11 firma teklif verdi

w

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarafından İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda ihaleye sunulan arsaya sektör firmalardan yoğun bir katılım geldi.

Türkiye’nin en büyük uydukent projesi olacak Başakşehir Kayabaşı arazisinin ihalesine 11 teklif sunuldu. Araziye en yüksek teklifi ise Fuzul Otomotiv, Necat İnşaat, İstanbul Teknik Arı İnşaat ve Vefa Prefabrik konsorsiyumundan geldi.

EN YÜKSEK BEDEL 281 MİLYON LİRA TEKLİF

İstanbul Başakşehir Kayabaşı 876 ada 1 parselde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa sunulan arsaya en yüksek bedel olarak 281 milyon 586 bin lira teklif yapılırken, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ihalenin teknik ve mali değerlendirmesinin tamamlanmasının ardından, İdarece belirlenecek tarihte ihalenin 2'nci oturumunun yapılacağını söyledi.

Turan, “İhaleyi kazanan şirket arsa üzerinde proje geliştirecek, elde ettiği gelirin ihalede belirlenen oranını da arsa payı olarak TOKİ'ye verecek” diye devam etti.

KİŞİ BAŞINA 36 METREKARE YEŞİL ALAN

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, hasılat paylaşımı ihalesiyle ilgili olarak, kurumun birikimi ile özel sektörün dinamizmini bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hasılat paylaşımı ve özel sektör işbirliği olmasına rağmen inşaatın TOKİ'nin yeni konsept dizaynı çerçevesinde sözleşmede yer alan imar ölçeğine göre yapılacağını vurgulayan Turan, "Kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunan proje, depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak" diye konuştu.

İSTANBUL'UN CAZİBE MERKEZİ

Alanın TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olduğunu aktaran Turan, "Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü Köprü bağlantı yolu güzergâhında. Bu alan İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri" dedi. Turan, 3 oturum halinde yapılacak olan ihalede 3'üncü oturumun açık artırma usulüyle yapılacağını da sözlerine ekledi.