TOKİ'den Konya'daki dar gelirlilere konut müjdesi

d

Konya Akören Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi oluyor.

139 KONUT YAPILACAK

TOKİ tarafından Konya'nın Akören ilçesinde Ağalar Mahallesine 103 adet 2+1 ve 36 adet de 3+1 olmak üzere toplam 139 konut yapılması hedefleniyor.

Projenin 2. etabı yapılacak ve başvuruları 22 Şubat'ta başladı. 23 Mart 2016 tarihine kadar başvurular devam edecek. Başvuruların Akören Belediyesi'ne yapılacağı açıklandı.

BAŞVURULAR 23 MART'A KADAR YAPILACAK

Başvuru sahipleri 2+1 konutlar için 2 bin, 3+1 konutlar için ise 4 bin liralık başvuru bedelini 22 Şubat-23 Mart tarihlerinde Ziraat Bankası şubelerine yatırmaları gerekiyor. Başvurmak isteyen kişiler gerekli bilgileri Akören Belediyesi'nin internet sitesinde bulabilirler.

TOKİ tarafından Akören Belediye Başkanlığı'na gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere, İdaremizin ülke genelinde başlattığı konut seferberliği kapsamında özellikle yoksul, dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşların konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik uygulamaların ülke geneline dengeli bir biçimde dağıtılması amacıyla talep örgütlenmesi modeli hayata geçirilmiştir. Bu uygulama çerçevesinde ön taiep toplama yöntemiyle konut alıcısı teminin Valilik/Kaymakamlık/Belediye tarafından sağlanması kaydıyla, söz konusu kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, toplu konut projeleri gerçekleştirilmektedir." dendi.