TOKİ Pakistan'a ilham verdi

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sosyal konut üretiminde Pakistan’la işbirliğine gitti. İşbirliği, 2 Ocak 2016 tarihinde TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile Pencap Hükümeti’nden Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik arasında imzalanan mutabakatla resmiyet kazandı.

TOKİ Pakistan'a ilham verdi

50 BİN SOSYAL KONUT ÜRETİMİNDE DANIŞMANLIK

Pencap Hükümeti'nin talebi üzerine, önümüzdeki 2 yıl içinde Pencap’ta düşük ve orta gelir grubundaki ailelere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda, TOKİ tarafından Pencap Hükümeti’ne teknik danışmanlık sağlanacak. Bu kapsamda taraflar konuyla ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımı konusunda yapılacak bir anlaşmanın detayları üzerinde çalışacaklar. Bu çalışma, iki tarafın uzmanlarının karşılıklı ziyaretleri ve teknik işbirliği yolu ile TOKİ’nin özellikle finansal, teknik ve idari iş modelinin Pencap için uyarlanması üzerinde yoğunlaşacak.

TOKİ Pakistan'a ilham verdi

TOKİ, daha önce Pakistan’ın çeşitli bölgelerinde yardım amaçlı 4 bin 200 konut ile eğitim binaları, kamu hizmet binaları ile cami yapmış ve Pakistan hükümet yetkililerine teslim etmişti.