TOKİ'den eğitime destek
AA

w

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yapılan protokollerle 16 üniversitenin kampüs binalarını inşa edeceklerini açıkladı.

Turan, başta yeni kurulanlar olmak üzere üniversitelerle protokoller yaparak, kampüs, hizmet binaları, lojman, araştırma merkezi gibi pek çok akademik ve idari birim projesi çalışmaları yürütülüyor.

9 KAMPÜSTE İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Bu doğrultuda 6 üniversite binasını tamamladıklarını ve teslim ettiklerini ifade eden Turan, 9 kampüste inşaat çalışmalarının devam ettiğini, Kırşehir'deki Ahi Evran Üniversitesi kampüsündeki inşaatların da bunların arasında yer aldığını vurguladı.

Eğitime de büyük katkı sağladıklarını sözlerine ekleyen Turan, "16 üniversiteyle yaptığımız protokollerle kampüs binalarını inşa ediyoruz. Daha önce inşa ettiklerimiz var. Yozgat, Tunceli, Giresun, Şırnak, Hakkari'nin de aralarında olduğu 16 vilayetimizdeki kampüs binalarını yapıyoruz. TOKİ'nin asli görevi toplu konut yapmak. Kentsel dönüşümde aktif rol oynamak. Bunun yanında işimizin yüzde 50'si diğer kamu binalarının inşasıdır" dedi.

TAMAMLANMA AŞAMASINDA OLAN BİNALAR

Turan, tamamlanma aşamasında olan üniversite binalarıyla ilgili de bir açıklama yaparak, "Adıyaman Kahta Meslek Yüksekokulu, Ankara'daki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Temel Sağlık Bilimleri ve laboratuvarları binası, Batman Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, merkezi kafeterya, lojman binaları, elektrik altyapı işleri, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi birinci kısım ve iktisadi idari bilimler fakültesi binaları ile fen fakültesi binası, Konya Üniversitesi ortak derslik binaları, Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi, rektörlük idari bina, idari bilimler, mühendislik fakültesi, merkez eğitim öğretim laboratuarı, Ar-Ge laboratuvarı, İngilizce hazırlık okulu, merkez kafeterya, rektörlük konutu, personel lojmanları, spor salonu binaları, Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlük binası, mühendislik - mimarlık fakültesi binası tamamlanmak üzeredir."

İNŞAAT ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİ KAMPÜSLER

İnşaat aşamasında olan binalarla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Turan, "Ankara Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü, Hakkari Üniversitesi kafeterya, yemekhane, lojman ve derslik binaları, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, eğitim fakültesi, kongre ve kültür merkezi, mimarlık mühendislik fakültesi, ziraat fakültesi binaları ve maraton tribünü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve mühendislik fakültesi binaları, Şırnak Üniversitesi kampüs alanı eğitim ve hizmet binaları, Bartın Üniversitesi merkezi sözel derslik, edebiyat fakültesi, mühendislik fakültesi ile öğrenci ve personel yemekhanesi, Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Merkez Kampüsüne ait merkezi birimler binaları, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsü derslik ve ofis blokları, kapalı yüzme havuzu ve sosyal tesisleri ve Kanser Araştırma Merkezi binalarında inşaatlarımız devam etmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)